?Türk tarihi kolay yazılmamıştır?

?Türk tarihi kolay yazılmamıştır?

?Türk tarihi kolay yazılmamıştır?

Cumhuriyet için çıktılar

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl Dönümü münasebeti ile Dinek Dağı zirvesine 8. Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü 15 Temmuz Kahramanlarımızın Anısına gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Valilik  koordinesinde   gerçekleştirilen yürüyüşe, Vali Yardımcıları Rifat Ata ve Abdullah Aslaner, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, diğer İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Milli Eğitime bağlı okulların öğrencileri, Spor kulüpleri, Sporcular ve davetliler katıldı.

ŞEHİTLER ANISINA

Kırıkkale´nin  en yüksek dağı olan bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı´na yürüyüş Mehteran Takımının söylediği marşlar eşliğinde başladı. Yaklaşık bine yakın davetli Dinek Dağı´nın zirvesine ulaşmak için yürüdü. Zirveye ulaşıldığında Vali Yardımcısı Rifat Ata tarafından Zirve Defteri imzalandı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ata; ?Türk tarihi kolay yazılmamıştır.1071´den bu yana Atalarımız yaptığı savaşlarla bu ülkeyi, bu Cumhuriyeti kurmuşlardır. Cumhuriyetimizin kuruluş etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 8. düzenlediğimiz Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşüne katılımlarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yılını kutlarken bugünleri bize kazandıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, ülkemizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intihal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Hayatta olan tüm gazilerimize de minnet borçluyuz.? dedi.

DEMOKRASİ MARŞI SÖYLEDİLER

Daha sonra zirvede Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu vatan uğruna canlarını seve seve  feda eden tüm şehitlerimiz için dua edildi. Yapılan duanın ardından 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya konulan kararlı dik duruş ve şehitlerimizin kahramanlıklarına ithafen yazılan 15 Temmuz Demokrasi Marşı söylendi.

FİDAN DİKTİLER

Yürüyüşe katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yardımcısı Rifat Ata, Dinek Dağının eteklerine de fidan dikimini gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Ata ve beraberindekiler zirve inişi sonrası birlikte Beyobası Köyü´ne geldi. Beyobası Köyünde kurulan etkinlik alanında, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı davetlilere bir program sundu. Program, Balışeyh Kaymakamlığı ve Balışeyh Belediye Başkanlığınca katılımcılara Beyobası Köyünde verilen yemek ikramı ile sona erdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli