Anahtar Kelimeler: Türkçe zenginliktir

Türkçe zenginliktir

Türkçe zenginliktir

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Kırıkkale İl Yürütme Kurulu toplantısı düzenlendi.

 

TOPLANTI YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Kırıkkale İl Yürütme Kurulu toplantısı düzenlendi. Proje ile Türkçenin zenginliğinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda, proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler ve ayrıntıları ele alındı. Toplantı sonrasında Ortaöğretim Şube Müdürü Bülent İçbudak, projenin detayları hakkında bilgiler vererek, eğitim öğretim yılı sonuna kadar planlanan çalışmaların tamamlandığını belirtti. İçbudak, proje kapsamında elde edilecek önemli kazanımlar olacağını söyledi.

 

TÜRKÇE GÜÇLENMELİ

Şube Müdürü İçbudak, Türkçe kullanımının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, dilin güncellenmesi ve zenginleştirilmesi için çaba harcanması gerektiğini belirtti. Dilin teknolojik gelişmelere uygun hale getirilmesi ve kullanılmayan kelimelerin tekrar hayat bulması için girişimlerde bulunmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, öğrencilerin Türkçeyi etkili bir şekilde kullanabilmesinin, akademik başarıları üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu vurgulayarak, Türkçenin kültürel bir miras olduğunu ve bu mirasa sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

 

KELİME SAYISI ARTIRILDI

İçbudak, projenin uygulanmasında branş ayrımı olmadığını ve tüm öğretmenlerin projeye destek vereceğini belirterek, toplumdaki bireylerin gündelik hayatta kullanacakları kelime sayısının artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Proje kapsamında öğrencilere yönelik çeşitli etkinliklerin planlandığını belirten İçbudak, sözlük tasarım yarışmaları, cümle ve hikaye yazma etkinlikleri, eser okuma, beyit ezberleme gibi aktivitelerle öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı