Anahtar Kelimeler: Türkiye bunu konuştu

Türkiye bunu konuştu!

Türkiye bunu konuştu!

Türkiye bunu konuştu!

Özel operasyon yapılmış!

MKE Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, 18 Milyon dolarlık Milli Piyade Tüfeği projesini bir firma sahibine 1 Milyon Lira karşılığında satmak isterken suçüstü yakalandı.

LOKANTAYA EKİPMAN KURULDU

Mahkemedeki ifadesinde Silah tüccarı K.K´nın ABD´de fabrika kuracağı sözlerine inandığını söyleyen Tanrıverdi, "K.K. bana uygun bir para vereceğini söyledi. Biz pazarlık yapmadık. O da çanta ile parayı bana verdi. Ben bu çantadaki parayı da saymış değilim. Ben bu olayda hatalı davrandım. Yaptığımın farkındayım ve pişmanım" dedi. Tanrıverdi tutuklandı. MKE Kırıkkale Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi´nin tutuklanmasına neden olan soruşturma 1 Nisan 2016?da yapılan bir ihbar üzerine başladı. Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, sulh ceza hakimliğinden CMK´nın 140. maddesi uyarınca şüpheliye yönelik teknik araçla izleme kararı alındı. Şüpheli Tanrıverdi ile ihbar eden K.K´nın buluşma noktası olan lokantaya önceden gidilerek burada ses ve görüntü kaydı alınması için ekipman kuruldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de buluşma yeri olarak belirlenen restoranda sivil kıyafetlerle beklemeye başladı.

ELİ BOŞ GİRDİ ÇANTAYLA ÇIKTI

MKEK´e bağlı Kırıkkale Silah Fabrikası´nın müdürü olan şüpheli Mustafa Tanrıverdi, ihbar eden silah tüccarı iş adamı K.K ile Eskişehir yolu üzerindeki bir lokantada 6 Nisan günü saat 19.00 sıralarında buluştu. Tanrıverdi, yanında getirdiği gizli bilgilerin kayıtlı olduğu 2 adet flash belleği, K.K´ya verdikten sonra daha önce polislerce hazırlanarak seri numaraları alınan çanta içindeki 200 bin TL ve 300 bin ABD doları parayı alarak lokantadan çıktı. Eli boş girdiği lokantadan çanta ile çıkan Tanrıverdi, lokantanın önünde bekleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince suçüstü yakalanarak, gözaltına alındı.

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ PROJESİNİ SATTI

Tanrıverdi´nin, projeleri satmaya çalıştığı ve olayı ihbar ederek ortaya çıkaran iş adamı K.K´nın ise Türk uyruklu ve aynı zamanda ABD vatandaşı olduğu öğrenildi. K.K´nın "önceliğim ülkem" diyerek, ihbarda bulunduğu belirtildi. Tanrıverdi´nin rüşvet aldığı ihbarcı iş adamı K.K´ya verdiği flash bellekler içinde, fabrikada Ar-Ge çalışmaları yapılarak tamamlanan ve patenti MKEK´e ait olan MP-5 marka silah ile üretimine yeni başlanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri´nin temel saldırı silahı olacak olan Milli Piyade Tüfeği MPT-76 marka silahın çizim ve tüm üretim planlarının olduğu anlaşıldı. Tanrıverdi´nin, MP-5 silahı için 200 bin TL, MPT-76 silahı için ise 300 bin ABD doları aldığı tespit edildi.

EVİNDE 30 BİN DOLAR BULUNDU

Tanrıverdi´nin yakalanmasına eş zamanlı olarak, Kırıkkale´deki ev ve iş yerinde de arama yapıldı. Aramalar sonucunda Tanrıverdi´nin evinde 30 bin dolar ele geçirildi. TCK´nın 252/2 ve 333/1 maddelerindeki "rüşvet alma" ve "devlet sırlarından yararlanma" ile suçlanan Tanrıverdi, dün Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Ankara Adliyesi´ne getirildi. Savcı Ali Alper Saylan´a ifade veren Tanrıverdi, tutuklanmak üzere nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli