Anahtar Kelimeler: Türkiye Şehitlerini anıyor

Türkiye Şehitlerini anıyor

Türkiye Şehitlerini anıyor

Türkiye Şehitlerini anıyor

1. Dünya Harbi Şehidine anma

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan ´Türkiye Şehitlerini Anıyor´ etkinliği kapsamında, 27 Nisan 2016 tarihinde Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Şehit Er Hasan ve Er Mehmet´in için anma tören düzenlendi.

ŞEHİT ER KASIM OĞLU HASAN

Şehitler için düzenlenen anma töreninde şu satırlar okundu: "Topaloğullarından Şehit Er Kasım oğlu Hasan, Sinop ili Boyabat ilçesi Cemalettinköy´de çeşme başında aynı köyden bir güzele gönlünü yeni kaptırmıştı ki askere çağrıldı, iki erkek kardeşiyle birlikte? Bir kardeşi Trablusgarp da kaldı. Diğer kardeşi Afyonkarahisar Cephesinde 22 gün 22 gece uyumadı, savaştı. Bir o dönebildi köyüne. ve yiğidimiz Hasan? O hiç dönemedi? Bir oyalı mendil hatıra kaldı cebinde."

ŞEHİT ER MUSTAFA OĞLU MEHMET

"Oruçoğullarından Şehit Er Mustafa oğlu Mehmet, Kırıkkale ili, Keskin ilçesi, Konur Köyü onun dünyaya geldiği yerdir ancak Çanakkale, Alçıtepe, Kenger Deresi yiğidimizin gökyüzüne en son baktığı yerdir. Eşi Zehra Hanım´ı en son hayal ettiği, oğlu Mustafa´yı zihninde en son kucakladığı yerdir burası."



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli