Anahtar Kelimeler: Türkiye tarih yazıyor

Türkiye tarih yazıyor

Türkiye tarih yazıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM’de bir açıklama yaparak; “Dünya liginde, dev diye nitelendirilen ülkeler korona virüs ile mücadelede sapır sapır dökülürken, Türkiye milletiyle beraber tarih yazmaya devam ediyor” dedi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Açıklamasında; devletin ancak milletiyle birlikte güçlü ve millî olacağını öteden bu yana dile getirdiklerini ifade eden MHP’li Öztürk; “Korona virüsün etkisinde kalan bugünkü dünyamızda, Avrupa ve Amerika merkezli uluslararası tüm kuruluşlar varoluş amaçlarının gereğini yerine getirememiş ve sınıfta kalmışlardır. Korona virüs; o güçlü, dev olarak nitelendirilen Amerika ile Avrupa ülkelerini çok ciddi oranda etkilemiş, hem vaka, hem de ölüm sayısında ilk üçte yer almışlardır. Halen salgınla mücadelede, sağlık ekipman ve kapasiteleri yeterli gelmemekte, virüs ile mücadelede zorlanmaktadırlar. Kamuoyuna yansıyan haberlerden de görülmektedir ki; dile getirdiğimiz ülkeler içine kapanmış ve kendi vatandaşını koruyamamanın çaresizliğini yaşarken, çoğu ülkede yaşlı hastalar koridorlarda kaderlerine terk edilmiştir. Birbirlerine dâhi yardım edemeyen sözde gelişmiş ülkeler, şimdilerde İngiltere örneğinde olduğu gibi Türkiye’den gelecek tıbbi yardıma bel bağlamışlardır.” diyerek, büyük ülke olmanın ancak milletiyle kucaklaşmaktan geçtiğini savundu.

LİDER ÜLKE TÜRKİYE

Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin uzun dönemli ihtiyacı olan yatırımlarını bugünden hayata geçirdiğini savunan milletvekili Öztürk; “Cumhur ittifakı; önümüzdeki yıllarda ülkemizin ve milletimizin her alanda ihtiyacı olan yatırımları bugünden hayata geçirmektedir. Salgın virüs ile mücadele döneminde görülmüştür ki; Avrupa’nın en yüksek sayıda yoğun bakım hasta yatağına sahip olan Türkiye ihtiyacı olan tüm tıbbi ekipmanı kendi imkânlarıyla fazlasıyla üretebilmekte ve hatta 30’u aşkın ülkeye de hibede bulunabilmektedir. Baktığımızda %70’e varan yerli ve milli üretim kapasitesine ulaşan savunma sanayimiz, Makine ve Kimya Endüstri Kurumumuzun (MKE) öncülüğünde tamamen yerli solunum cihazı üretebilirken, diğer yandan maske, eldiven, dezenfektan gibi diğer gerekli ihtiyaçları da karşılamaktadır. Artık Türkiye; bir yandan insansız hava aracını üretirken, diğer yandan böyle salgın günlerinde kısa zamanda yerli üretim solunum cihazını ihraç eder noktaya gelmiştir. Bu Cumhur İttifakı’nın etrafından kenetlenen, Cumhur İttifakı’na gönül veren milletimizle birlikte ulaşılan bir başarıdır” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞINA SESLENDİ

Sağlık çalışanları arasında mağdur olan bir kesimi de açıklamasında dile getiren MHP’li Öztürk; “Geçtiğimiz günlerde TBMM’de sağlık çalışanlarımızı şiddete karşı koruyacak kanun teklifini kabul ederek, sağlık çalışanlarımıza her alanda yeni imkânlar sunmaya gayret gösteriyoruz, Sayın Sağlık Bakanımız da aynı duyarlılığı göstermektedir. Ancak içinde bulunduğumuz salgınla mücadele günlerinde; gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse diğer kurumların bünyesinde Genel İdare Hizmetleri kadrolarında gece gündüz görev yapan ve ek göstergeleri 2200’ün altında olan başta şoför, temizlik görevlisi, memur vb gibi çalışanlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Birlikte göreve gittikleri mesai arkadaşları ek ödeme, nöbet ücreti alırken, dile getirdiğimiz bu çalışanlarımız bu ücretleri alamamaktadır. Salgınla mücadelede; her kim hangi kadroda olursa olsun, biran önce eşit ödeme haklarına kavuşması için buradan Sayın Sağlık Bakanına sesleniyor ve bu eşitsizliğini biran önce gidermesini beklediğimiz ifade etmek istiyorum” diyerek, mücadelede çalışanların motivasyonunun yüksek tutulması gerektiğini belirtti. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli