Anahtar Kelimeler: Türkiye dayız

Türkiye´de İlk 10´dayız

Türkiye´de İlk 10´dayız

Türkiye´de İlk 10´dayız

Kırıkkale 112 Acil Çağrı merkezi müdürü Muhammet Ali Tekinay, Kırıkkale 112 Çağrı merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Tekinay, Çağrıyı en hızlı karşılayan 81 il içerisinde ilk 10´ncu sıradayız. Biz hedeflerimiz arasında inşallah 2020 yılında biz bu ivmeyi artırıp çağrıyı Türkiye´de en hızlı karşılayan il olacağız? dedi.

AÇIKLAMADA BULUNDU
Tekinay "Kırıkkale 112 Acil Çağrı merkezi olarak Devletin vatandaşa uzattığı ilk şefkat eliyiz. Devletin vatandaşa uzattığı ilk şefkat eli çalışanları da bizim kendi çabalarımızla arkadaşlarımızın kendi vicdanlarıyla en iyi ve etkin hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Arkadaşlara söylediğim tek şey arayanların yerine kendini koyarak empati yaparak düşünün. Yapmanız gereken arayan şahsın çocuğunu hastalandığında çocuğun kendi çocuğun, eşi rahatsızlığında eşinin sizin eşiniz olabileceğini bunları düşünerek vicdanınızla hareket edin diyerek arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Arkadaşlarımızda hem çağrıyı ilk karşılayan çağrı alıcı dediğimiz personelimiz hem sağlık masasında çalışan, emniyet masasında, itfaiye masasında, AFAD´da çalışan personellerimiz hepsinden Allah Razı olsun vicdanlarıyla çalışıyorlar? dedi.

SANİYELER ÇOK ÖNEMLİ
Tekinay, "Bizim 2019´da en büyük artılarımızdan birisi de Sayın Valimiz Yunus Sezer´in Kırıkkale´ye Vali olarak atanması. Valimizin bize gösterdiği önemle bizde onun bize verdiği öneme layık olmaya çalışıp Türkiye´de ilk 10 çağrı merkezleri arasına girdik. Çağrıyı en hızlı karşılayan 81 il içerisinde ilk 10´ncu sıradayız. Biz hedeflerimiz arasında inşallah 2020 yılında biz bu ivmeyi artırıp çağrıyı Türkiye´de en hızlı karşılayan il olacağız. Bu neyi sağlayacak, arayan kişinin zamanının en iyi kullanan il olmuş olacağız. Araya kişiye daha hızlı ulaşacağız. Arayan kişiyi daha çabuk karşılayacağız. Arayan kişinin telefonda beklememesini sağlayacağız. Bu da arayan kişinin psikolojini bir nebze olsun rahatlatmış olacağız. Kaza yada afet anlarında telefon edenler saatlerdir Ambulans gelmedi diyorlar ya arama zamanında 10 saniye bile insanlara saatmiş gibi geliyor. Biz bunu en kısa tutarak hedefimiz 1 saniyeye düşürmek. Vatandaş tıt sesi ile birlikte personelimizle görüşmeli, derdini anlatmalı. Bizde 112 olarak hangi birimimiz olay yerine gidecekse ona en hızlı şekilde yönlendirmeyi yapmalıyız.

VALİ İLGİLENİYOR
Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biride asılsız çağrılar Türkiye asılsız çağrılarda ortalama yüzde 67 fakat biz Kırıkkale olarak yine yüzde 54´lere düşürerek Türkiye ortalamasının altında bir oranla çalışıyoruz. Bunu da yine personellerimizin tanıtım faaliyetlerimizin Kırıkkale halkının bir nebzede olsun onlarında vicdanlarımıza seslenebildiğimizi yaptığımız çalışmalarla yüzde 67´lerden yüzde 54´lere düşürerek karşılığını görüyoruz. Okullarda 112´yi anlatıyoruz, muhtarlarımıza 112´yi anlatıyoruz. Vatandaşlarımıza 112´yi anlatıyoruz. 112´nin artık tek numara olduğunu gereksiz aranmaması gerektiğini gereksiz aramalardan bir insan hayatına maal olabileceğini vurgulayarak işimizi yapamaya çalıyoruz. 2020 yılı içerisinde Türkiye´de en hızlı çağrıyı karşılayan il olmak için elimizden geleni yapacağız. Personelimizin eğitimi konusunda ve tanıtımlarımız konusunda çalışmalar yapacağız. 112´nin gereksiz aranmaması konusunda yeni projeler üreteceğiz. Hiç bir zaman olduğumuz durumla yetinmemeye çalışacağız. Her zaman iyisi olmayı hedefliyoruz. En iyinin de en iyi olacak personelle çalışıyoruz. Personel eksiğimizi de sayın Valimizin desteğiyle gideriyoruz? dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli