Anahtar Kelimeler: Türkmen dernekleri buluştu

Türkmen dernekleri ile buluştu

Türkmen dernekleri ile buluştu

Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı Bahattin Akyön, Kırıkkale’deki Türkmen Dernekleri yöneticileri ile bir araya geldi.

 

BİR ARAYA GELDİLER

Dernek yöneticileri ile buluşan Bahattin Akyön, “Yeryüzünde halkın konuşan dili, yürüyen ayağı, işiten kulağı ve gören gözünü görmek isterseniz STK’ların dediklerine bakın. Kırıkkale Türkiye’nin kalbi, Anadolu’nun anası konumundadır. Bu ana geçmişte olduğu gibi şimdide ülkemiz yiğit insanlarını bağrına basacak geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi yapacaktır. Ali ihsan Akkaya, Çetin Özyön, Serdar Murat Can abim Türkiye’nin her yerinde attığınız o yürek sesinizi, Türkmen sevdanızı, iliklerimize kadar hissediyoruz. 

 

POŞU GİYDİRİLDİ

Anadolu’nun kalbine vurduğumuz İslami Değerler Külliyesi, Allah lafzı Şerifinin Anadolu’ya mühür gibi vurulmasının yanı sıra yeni bir güzellik daha yapacağız, Anadolu Yörük Türkmenlerimizi de, bağrımıza basacağız. Karakeçili ile birlikte bunun merkezini görsel olarak oluşturacağız. Fiziki mekanı ile ilimiz bu hizmetin merkezi olacaktır” dedi. Dernek yönetimi Akyön’e Türkmen geleneklerine göre Akyön’e Türkmen poşusu giydirdi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı