Anahtar Kelimeler: tüketimi azaltılacak

Tuz tüketimi azaltılacak!

Tuz tüketimi azaltılacak!

Tuz tüketimi azaltılacak!

Tuz´la mücadele başlatıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllar içerisinde başlatılan ?Tuz Tüketiminin Azaltılması Stratejisi´ Kırıkkale´de uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda aşırı tuz tüketiminin önlenmesi hedefleniyor.

BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Restoran, fast-food, lokanta gibi yerlerdeki menülerin incelenerek, tuz miktarlarındaki azaltma oranlarının saptanacağı ve tuz oranının kademeli olarak düşürülmesi amacıyla başlatılan ?Tuz Tüketiminin Azaltılması Stratejisi´ Kırıkkale´de uygulanmaya devam ediyor. Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası başkanı Yurdalan Eroğlu, aşırı tuz tüketiminin insan sağlığına büyük ölçüde zarar verdiğini ifade etti.

HASTALIKLARA YOL AÇIYOR

Bu durum hakkında Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından denetim heyetinin oluşturulmasını isteyen Eroğlu, ?Toplumumuzda alışıla gelmiş tuz ve şeker tüketiminin toplumu bilinçlendirme adına gerekli önlemler alınması gerekmektedir. Bilinçsiz tüketim insan sağlığına ileriki dönemlerde birçok hastalıkların çıkmasına neden olur.? İlgili bakanlıklar tarafından denetimin oluşturulması çalışması kapsamında Kırıkkale´nin pilot bölge olmasını isteyen Eroğlu, ?Tuz, şeker, un olarak bilinen üç beyazın aşırı tüketiminden vatandaşlarımız uzak durmalı. Bu da insanımızın hayat kalitesini düşürmesine, devletimizin bu hastalıklarla mücadele gerekli parasal kaynağı ayırmasına sebep olmaktadır. Bu tür alışkanlıkların ilkokul zamanından başlayarak, toplumumuza yaşam alışkanlığı olarak kazandırılmalıdır? dedi.

ESNAFLARIMIZ DUYARLI OLMALI

Restoran, fast-food, lokanta gibi işletmelerinde bulunan esnafların masalarındaki tuzlukları kaldırması çağrısında bulunan Eroğlu, ?Çağrımıza duyarlı davranan esnafımızı oda yönetimi olarak ödüllendirmek istiyoruz. İnşallah, aşırı tuz tüketiminin önüne hep birlikte geçmiş oluruz. Çünkü bu üç beyaz olarak nitelendirdiğimiz yiyeceklerin aşırı kullanımı ileride insan sağlığına büyük ölçüde zarar veriyor? şeklinde konuştu.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli