Anahtar Kelimeler: kapsamında istihdam

TYP kapsamında, bin 200 istihdam

TYP kapsamında, bin 200 istihdam

TYP kapsamında, bin 200 istihdam

 

İstihdam çalışması başladı

Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü Arif Ay;  Kırıkkale´de Toplum Yararına Programların (TYP) kapsamına 6 aylık süreyle çeşitli Kurumlara ve İl, İlçe Belediyelere toplam, bin 200 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

3 MART´TA SONA ERECEK

İl Müdürü AY, yaptığı açıklamada müracaatların Pazartesi günü itibariyle başladığını ve 3 Mart 2017´ye kadar devam edeceğini dile getirdi. Müdür Ay, ?Başvurular cumaya kadar alınacak. Daha sonra noter huzurunda kuralar çekilecek ve 15 Mart itibarıyla da çalışanlarımız kurumlarında iş başı yapmış olacak. Toplamda bin 200 kişilik bir kadro ilimize tahsis edildi. Bununla ilgili ilçe ve merkez bazında çalışmalarımızı yaptık. 27 Şubat 2017 Pazartesi günü itibariyle başvurular başladı. Çalışma süresi 6 ay olacak. Alımların daha önceki yıllarda listeleme ve kura yöntemiyle yapıldığını ancak bu yıl Bakanlığın talimatıyla tamamının noter huzurunda kura çekilişi olacak. 19 yaşını doldurmuş her bireyin başvuru süresi içerisinde başvuru yapabilecek? diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Müdür, Ay ?Eğer aynı aileden birkaç kişi başvuruda bulunup,  bunlardan birden fazlası kurada çıkarsa aynı aileden oldukları için sadece bir kişi çalışabilecek. O da yaşça en büyük olan kişi olacak. Diğer kişiler kurada çıkmış olsa bile çalışma imkânından faydalanamayacak. Kurum olarak çalışma alanlarının sadece TYP değil, farklı programlarla da istihdama katkı sağladık. En önemli amacımız istihdamı artırıp işsizliği azaltmak. Bin 200 kişilik TYP programıyla 15 milyon 840 bin TL ödeneğin ilimize kazandırılmasında büyük gayretleri olan, sayın milletvekillerimize ve sayın valimize teşekkür ediyorum? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli