Ücretsiz şeker ölçümü yaptılar

Ücretsiz şeker ölçümü yaptılar

Ücretsiz şeker ölçümü yaptılar

Herkes şekerine baktırdı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Kırıkkale´de Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda Kırıkkale halkına yönelik bilgilendirme, farkındalık oluşturma,ş eker ve tansiyon ölçümü etkinliği gerçekleştirildi.

Meydanda sabah saatlerinde yapılan programa  Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Osman Güler, Tıp Fakültesi Endokrin ABD Yard. Doç. Dr. Aşkın Güngüney ile, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda yapılan açıklamada, ?Sağlık Bakanlığı 2015 yılı verilerine göre toplam diyabetli birey sayısı 7.112.622 (%9); 2011 yılından itibaren ise T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından toplumda diyabet farkındalığını arttırarak, gelecek nesilleri diyabetten korumayı ve tanı alan hastalara sunulan diyabet bakım kalitesinin yükseltilmesini, komplikasyonların ve diyabete bağlı ölümlerin azaltılmasını amaçlayan ?Türkiye Diyabet Programı 2015-2020? uygulanmaktadır? denildi.

Programın amacı konusunda da bilgi verildi ve ?Türkiye Diyabet Programı 2015-2020?de diyabet hastalığı ile ilgili genel bilgiler özetlenmiş, diyabetin Dünya´da ve Türkiye´de mevcut durumu ortaya konmuş ve diyabetle etkin mücadele edilebilmesi için ulaşılması gereken 5 amaç belirlenmiştir.

Bu amaçlar; etkin diyabet yönetimi için politika geliştirmek ve uygulamak, diyabetin önlenmesini ve erken tanı konmasını sağlamak, diyabet ve komplikasyonlarının etkin tedavisini sağlamak, çocukluk çağında diyabet bakım ve tedavisini geliştirmek, tip 2 diyabet ve obeziteyi önlemek ve diyabet ve diyabet programını etkin izlemek ve değerlendirmektir? denildi.

Kırıkkale´nin durumu hakkında da bilgi verilerek, ?Özellikle orta ve ileri yaşta daha fazla görülen bir hastalık olan diyabet konusunda tüm dünyada olduğu ilimizde de dikkat çekmek çok önemlidir. İlimizde de yaptığımız etkinliğin sağlık açısından ilimize olumlu sonuçları olması ve daha sağlıklı bir Kırıkkale dileğiyle? ifadesi kullanıldı.

Programa katılanlar tek tek şeker ölçümü yaptırdı. Vali Haktankaçmaz, sağlığın çok önemli olduğunu belirterek, herkesin şeker ve tansiyonuna dikkat etmesini önerdi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu