UMKE iller toplantısı Kırıkkale´de yapıldı

UMKE iller toplantısı Kırıkkale´de yapıldı

UMKE iller toplantısı Kırıkkale´de yapıldı

Bir araya geldiler

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri bölge iller toplantısı Kırıkkale´de yapıldı. Kırıkkale UMKE´nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya 6 il katıldı. Toplantıda olası afet durumunda yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.

TOPLANTI YAPILDI

Toplantıyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada Yurdumuzun dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunduğu. Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı depremler olduğu gibi, gelecekte de sık sık depremler olacağı, büyük can ve mal kaybının yaşanacağı uzmanlar tarafından açıklandığı ifade edildi. Ayrıca açıklamada Depremlerde can ve mal kaybını en aza indirilebilmesi için gerek Sağlık Bakanlığı ve gerekse gönüllü bazı kurum ve kuruluşlar tarafından yardım birimleri oluşturulmuştur. Bu afet birimlerinde görevli personele her türlü afet durumlarında nasıl müdahalede bulunabilecekleri konusunda sık sık eğitimler verilmekte ve ekipler her an hazır durumda bekletildiğine vurgu yapıldı.

KIRIKKALE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Ulusal ve uluslararası afetlerde medikal kurtarma yapmak üzere eğitilmiş ve halen Sağlık Bakanlığı ve 9. bölge illeri koordinatör il Ankara (Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Yozgat, Çankırı, Kastamonu)  ile müdürlüğümüz tarafından çeşitli alanlarda eğitim toplantıları ve tatbikatları düzenlenmekte olup, yapılan bu eğitimlerin ve tatbikatların asıl amacı olası bir afet durumunda en kısa sürede toplanma merkezine intikal ederek ekip halinde afet bölgesine ulaşmak ve afete maruz kalmış insanlara en kısa sürede medikal kurtarma ve tıbbi yardım ulaştırmaktır.? İlimiz UMKE ekibinde 74 kişilik Sağlık Personeli ( Uzman Hekim, Pratisyen Hekim, Sağlık Memuru, Hemşire, ATT, Paramedik ) görev almaktadır. Ekibimiz 2005 yılından itibaren bu güne kadar ilimizde,  yurtiçi ve yurtdışında meydana gelen afet ve olağanüstü durumlarda aktif olarak görev almıştır.

OLUMLU VE VERİMLİ GEÇTİ

18.01.2016 tarihinde Müdürlüğümüz toplantı salonunda 9. Bölge illeri olan Ankara, Kırşehir, Çorum, Yozgat, Çankırı, Kastamonu ve ilimizin katılımıyla toplantı düzenlenmiş olup; 2015 yılı faaliyet raporu incelenmiş, illerin yaptığı faaliyetler değerlendirilmiştir. 2016 yılı içerisinde de düzenlenecek olan il içi ve il dışı bölge faaliyetleri görüşülmüş ve yapılacak faaliyetler toplantı sonucunda karara bağlanmıştır.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false