Anahtar Kelimeler: Umut aşılayacaksınız

?Umut aşılayacaksınız?

?Umut aşılayacaksınız?

?Umut aşılayacaksınız?

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Kırıkkale´de mesleğe yeni adım atacak yeni Avukatların yemin törenlerine katılarak ruhsatlarını verdi. Yeni Avukatların heyecanları gözlerinden okunurken, Feyzioğlu, "Umut olmazsa hiçbir şeyi başaramayız. İnsan umutla yaşar. Siz umutlu olacaksınız ki Türkiye´ye umut aşılayacaksınız" dedi.

TÖREN YAPILDI

Törene Kırıkkale Baro Başkanı Erol Çakır, avukatlar, avukat aileleri katıldı. Törene katılhan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ?Bugün yüce Meclisimiz açılıyor. Önünde yargı reformu paketi vardır. Bir numaralı maddesi de sınavdır. Sınavın tüm öğrencileri kapsar şekilde geçmesi lazımdır. Lütfen ek bir madde koyup da bunu 4 sene sonraya ertelemeyin. 80 bin gencecik öğrencimizin en iyi şekilde yetişip, en iyi şekilde mesleğe hazırlanmasını sağlayacak olan hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavını bugün eğer iç savaşın ortasında Suriye yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapamaz mı?? dedi. Feyzioğlu, Kırıkkale Barosu´nun düzenlediği ruhsat töreninde yaptığı konuşmada, Yargı Reformu Strateji Belgesi ve meclisin ilk gündem maddesi olan yargı paketi konusunda şu mesajları verdi:

DESTEKLENMESİ LAZIM

Bugün meclis açılıyor ve Türkiye´ye mesajımı Kırıkkale´den vermek istedim. Çok uzun yıllardır beklediğimiz, artık mesleğimizin tahammül edilebilir boyutlarını aşmış sorunlarının önemli bir kısmını çözmeye aday, vatandaşlarımızın da adaletten beklentilerinin önemli bir kısmının çözümünü içeren bir paket meclise geliyor. Dolayısıyla desteklenmesi lazım. Ama biz herhangi bir siyasi partinin hazırladığı bir belgeyi desteklemiyoruz. Biz hep birlikte hazırladığımız Türkiye´nin ortak aklını ortaya koyduğu bir belgeyi destekliyoruz. Paketin içinde belki mucizeler yok ama hayatta zaten mucizeler yok. Hayat sürekli bir mücadele. Yeter ki iyi niyetli olalım. Katı ideolojilerle değil, sosyal hayatın ihtiyaçlarıyla hareket edebilelim. Yeter ki bu mesleğin ve bu milletin taleplerini öne alarak, onları önceleyerek davranabilelim. Aklımızın arkasında başka kaygılar olmaksızın. Türkiye Barolar Birliği hiçbir siyasi partinin ne karşısında oldu ne arkasında oldu. Barolarımız da olmadı, olamaz. Bu çerçevede yargı paketi veya ilk paket ne bir mucize ne de birilerinin küçültmek için uğraştığı değersiz bir belge.

HANGİ AKIL BUNA NİYE KARŞI?

Gelen şudur. Türkiye´de herkesin düşünce özgürlüğüne ilişkin kaygıları var mıdır? Vardır. Bu kaygıların temel sebebi uygulamadaki yanlışlıklardan ötürü değil midir? Hakimlerin düşünce özgürlüğü müdür, eleştiri midir? Düşünce özgürlüğü müdür, terör örgütü propagandası mıdır noktasındaki kararlarına duyulan güvensizlikten ya da bu kararların yanlışlığına duyulan endişeden değil midir? Peki o zaman istinafta kesinleşen onlarca suç tipine ilişkin hüküm bir de üstüne temyize gitsin dediğimizde Cumhurbaşkanına hakaretten, terör örgütüne propaganda yapmaktan o propagandayı yaymaktan tutun da bu gibi onlarca suç tipi düşünce midir, eleştiri midir yoksa suç mudur dediğimizde istinafta kesinleşmesin, Türkiye´nin en büyük mahkemesi Yargıtay en doğru kararı versin dediğimizde hangi akıl buna niye karşı çıkar? Birisi söylesin. Hangi akıl bu güvenceye niye karşı çıkar? O zaman marifet iltifata tabidir.  Doğru yapıldıysa doğru diyeceksiniz. Bunu hep birlikte yaptık. Bunun dışında bilip bilmeden okumadan anlamadan hatta hukukçu bile olmadan artık tirajı komik seviyede açıklamalar yapılmaktadır. Bunları geçiniz bir kalemde.

ÖTELEME LÜKSÜMÜZ YOK

Ben bugün Kırıkkale´den tüm Türkiye´ye umut mesajı vermek için geldim. Umudunuzu gençler asla kaybetmeyin. Bugün yüce Meclisimiz açılıyor. Önünde yargı reformu paketi vardır. Bir numaralı maddesi de sınavdır. Mevcut tüm öğrencileri kapsar şekilde bu sınavın geçmesi lazımdır. Avukat levhaları ve ruhsatnamelerin duvar süsü olmasını istemiyorsanız lütfen bu kanuna ek bir madde koyup da bunu 4 sene sonraya ertelemeyin. 80 bin gencecik öğrencimizin en iyi şekilde yetişip en iyi şekilde mesleğe hazırlanmasını sağlayacak olan hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavını bugün eğer Suriye iç savaşın ortasında yapıyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapamaz mı? Bugün Afrika´da sınav yapmayan üç beş ülke kalmışken, Türkiye´nin hala bunu ertelemesinin bir mantığı var mı? Madem hukuk devleti istiyoruz hukuk devletinin vazgeçilmez ön şartı iyi yetişmiş, adalet dağıtmaya hazır avukatlar, hakimler, savcılardır. Bu halde hukuk alanındaki mesleklere giriş sınavını dört yıl ötelemeye bizim lüksümüz yoktur. Bu konuda hemen hemen tüm baro başkanlarımız hem fikirdir.

İSMİNİZİ KAYBETMEYİN

Genç meslektaşlarımdan bir şey istirham ediyorum. İlk istediğim şu. Size umutsuzluk verenleri yanınızdan uzaklaştırın. Bazen kıdem almışlar çok şeyi denedik olmadı diyerek kendi hayatlarındaki başarısızlıkları size umutsuzluk olarak nakletmeye meyilli olabilirler. Halbuki siz Türkiye´nin, geleceğin umudusunuz. Türkiye´nin umudu olan siz değerli gençlerin umutsuzluğa sevk edilmesi en büyük üzüntüm olur. Umut olmazsa hiçbir şeyi başaramayız. İnsan umutla yaşar. Siz umutlu olacaksınız ki Türkiye´ye umut aşılayacaksınız. Son söyleyeceğim de şu. Bu meslek size günü gelecek para, makam, mevki, şöhret kazandıracak ama sizden istirhamım şu. Aynada yüzünüze baktığınızda sizin yansımanız vicdanınızdır. Yüzünüze bakmaktan asla yüzünüzün kızarmayacağı şekilde bu mesleği icra edin. Yani meslek kurallarına saygı duyarak mesleğinizi icra edin. Çünkü anne ve babalarınızdan aldığınız en değerli miras isminizdir. O ismi size tertemiz verdiler. Siz de evlatlarınıza öyle vermelisiniz. Yolunuz açık olsun.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli