Üniversite hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi!

Üniversite hayalini 35 yıl  sonra gerçekleştirdi!

Üniversite hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi!

Mezun oldu?

1980 darbesinin ardından çıkan olaylar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan Cemile Üner, diploma hayalini 35 yıl aradan sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

3 ÇOCUK ANNESİ

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü´nü 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle bırakmak zorunda kalan Cemile Üner, üniversite mezuniyeti hayalini 35 yıl sonra gerçekleştirdi.  Kırıkkale Belediyesi Meclis Üyesi 52 yaşındaki 3 çocuk annesi Üner, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Programı´ndanmezun oldu.Mezuniyet töreninde diplomasını alan Üner, yaptığı açıklamada, 1981 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü´nü kazandığını söyledi.

28 ŞUBAT ENGEL OLDU

İlk kazandığı üniversiteyi 12 Eylül 1980 darbesinin ardından uygulanan sokağa çıkma yasakları ve olaylar nedeniyle tamamlayamadığını anlatan Üner, şöyle konuştu:"Sadece 2 ay gittikten sonra okulu bırakmak zorunda kadım. Daha sonra çocuklarım küçük olduğu için üniversiteye gitme fırsatım olmadı. Ardından 28 Şubat 1997´deki postmodern darbeyle başörtüsü yasağı başladı. Başörtüsü yasağından dolayı açıköğretimde bile okuyamıyorduk. O sıralara duyduğum özlem beni 35 yıl boyunca tetikledi. Daha sonra Kırıkkale´de bu imkanı yakaladım ve 2014´te Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Geleneksel Türk El Sanatları Programı´na başladım. Allah, Recep Tayyip Erdoğan´dan bir değil, milyon kere razı olsun."



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu