Anahtar Kelimeler: Üniversite Sanayi işbirliği

Üniversite-Sanayi işbirliği

Üniversite-Sanayi işbirliği

Üniversite-Sanayi işbirliği

 

Değerlendirme toplantısı yapıldı

 

 

 

2013 yılında kurulan ve üniversite-sanayi işbirliğine büyük katkı sağlayan Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Rektörlük Senato Salonu´nda yapılan değerlendirme toplantısına Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın yanı sıra, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hakan Kocamış, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Silah Sanayi İhtisas OSB Müdürü İbrahim Erol ile AHİKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdullah Özbaş´da katıldı. Toplantıda gündemdeki konular değerlendirilirken, teknokentin sanayiye sağlamış olduğu katkı gözler önüne serildi.

 

TEŞVİKLER ANLATILDI

Toplantıda bir sunum yapan Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hakan Kocamış, Teknokentlerin, üniversiteler, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezleri olduğunu belirtti. Kocamış, Teknokentin amacının, ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttıracak teknolojileri geliştirmek olan şirketlerin üniversite sanayi işbirliğini de arttırarak Ar-Ge geliştirme kapasitelerine çeşitli idari ve vergisel teşvikler ile yardımcı olmak olduğunu söyledi. Prof Dr.Kocamış, Teknokent´in ülkemize, üniversitelere ve firmalara sağladığı yararlar ile sağlanan teşvikler konusunda da açıklamalarda bulundu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli