Anahtar Kelimeler: kontrolü yapıldı

Ürün kontrolü yapıldı

Ürün kontrolü yapıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, şube ve ilçe müdürleri ile birlikte bazı köylerde tarlalarda ürün kontrolü yaptı.

 

TARLALARI GEZDİLER

İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Şube Müdürleri, İlçe Müdürü ve Teknik Personellerin katılımıyla İlimiz de bu yıl ekilişi gerçekleştirilen hububat alanlarının kuraklıktan etkilenme ve gelişim durumlarını kontrol etmek amacıyla, Merkeze bağlı Pazarcık Köyü ve Balışeyh İlçesi Aydınşeyh Köyü ekili alanlarını gezerek arpa ve buğday gelişimlerini inceledi. İl Müdürü Yılmaz, Kırıkkale genelinde Ekim-Kasım aylarında yağışların yetersiz olması nedeniyle çıkış ve çimlenmenin zayıf olduğunu ancak; son gelen yağışlarla birlikte hububat ekili alanların toparlandığını, hali hazırda boylanma haricinde bir sıkıntı olmadığını, kardeşlenmenin devam ettiğini ve istenilen düzeyde olduğunu söyledi. 

 

BİLGİ VERİLDİ

Mart ve Nisan yağışlarının yıllık ortalama yağış miktarı üzerinde ve bunun umut verici olduğunu belirten Yılmaz, Nisan ve Mayıs yağışlarının sapa kalkma ile başak bağlama dönemlerini etkileyerek verim ve kaliteyi belirleyeceğini ayrıca bu dönemdeki yağışların istenilen düzeyde olması durumunda rekoltenin beklentileri karşılayacağını ifade etti. İl Müdürü Yılmaz, Bakanlığımızın son iki yıl içerisinde ‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’’ (TAKE) kapsamında dağıtılan tohumlarla birlikte ekiliş alanlarının artmasıyla, üretim miktarında artacagını söyledi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu