Anahtar Kelimeler: ÜRÜN BOL KALİTE DÜŞÜK

ÜRÜN BOL KALİTE DÜŞÜK

ÜRÜN BOL KALİTE DÜŞÜK

ÜRÜN BOL KALİTE DÜŞÜK

Sümer'den ürün açıklaması 

Bu yılaşırı yağışlar alan Kırıkkale'de, hububat ürünlerinde 2015 yılı hasat sezonu başladı. Sezonun Kırıkkale'ye ve Türk Ekonomisine hayırlı olması temennisinde bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, verimin oldukça yüksek olduğuna dikit çekti. Başkan Sümer aşırı yağışlarında üründe kalite düşüklüğüne neden olduğuna vurgu yaptı.

HUBUBAT HASAT SEZONU BAŞLADI

Yağışların hala devam ettiği Kırıkkale'de 2015 yılı Hububat hasat sezonu başladı. Şiddetli yağışlar bazı bölgelerde ürün kaybına neden olsa da, il genelinde ürün bolluğu yaşanıyor. Üretici ve tüccarın merakla beklediği hasat sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Karakeçili, Delice Çerikli, Keskin gibi hububatın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde arpada hasadın yapıldığını, 1 haftaya kadar da buğdayda hasadın beklendiğini söyledi. Başkan Sümer, hasat yapılan arazilerden elde edilen üründe verimin yüksek olduğuna dikkat çekti.

KAZANCI BOL VE BEREKETLİ OLSUN

Halen devam eden yağışların hububatı da olumsuz etkilediğine işaret eden Borsa Başkanı Sümer Hububatta yağış elbet çok önemlidir ancak bu yağışlardaki dengede çok önem arz ediyor. Yağmurların sürekli yağması, hububatta kalite düşüklüğüne neden olduğunu görüyoruz. Kalite düşüklüğü dolayısıyla hububatın fiyatına yansıyacaktır. İster istemez, üreticimizin burada ekonomik olarak kaybı olacaktır. Fakat üründe rekoltenin yüksek olması üreticimizin yüzünü güldürüyor. 2015 hasat sezonumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, üreticilerimizin kazancının bol ve bereketli olması temenni ediyorum” dedi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu