Anahtar Kelimeler: Ürünler satışa sunuldu

Ürünler satışa sunuldu

Ürünler satışa sunuldu

Ürünler satışa sunuldu

 

İç Anadolu Bölgesi´nin merkezinde ve 43 ili birbirine bağlayan Kırıkkale´nin tarihi ve kültürel alanda yapılan çalışmaları ile geleneksel tatlarını duyurmak amacıyla yapılan çalışmalar meyvelerini veriyor.

ALIŞVERİŞE KAPILARINI AÇTI

Geçmişten günümüze gelenek ve kültür alanında yaşatılan tarihi gün yüzüne yeniden çıkartmak ve Türkiye genelinde tarımsal alanda yapılan ürünler başta olmak üzere Kırıkkale´nin adını duyurmak amacıyla yapılan çalışmalar sonuç verdi. Vali Yunus Sezer´in gayretleriyle kazandırılan ve marka patentini alan Dinek yöresel ürünler, vatandaşların satışına sunularak hizmete açıldı. Kırıkkale-Ankara Karayolu 18´inci kilometre Yahşihan ilçesi Irmak Köyü yol güzergâhında bulunan Dinek yöresel ürünler satış noktasında, birbirinden yüzlerce çeşit yer alıyor. Çiftçinin yöresel ürünleri (Dinek Yöresel) markası adı altında direkt tüketiciye sunulacak. Bu sayede çiftçi alın terinin karşılığını kazanırken, Kırıkkale ve ülke ekonomisine de katkıda bulunacak.

GÜZEL ŞEKLİDE YÜRÜYOR

Vali Yunus Sezer, beraberinde bir grup heyetle birlikte Dinek yöresel ürünler satış merkezini ziyaret ederek, görev yapan personellere başarılar diledi. Kırıkkale´nin tarımsal ve çeşitli alanlarda yapılan ürünlerinin burada satışa sunulacağına vurgu yapan Sezer, böyle bir hizmeti vatandaşlarla buluşturmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sezer, amaçlarının Kırıkkale´nin isminin Türkiye genelinde duyurulması noktasında gereken çalışmaları en güzel şeklide yaptıklarını ifade etti.

43 İLİN KAVŞAK NOKTASINDAYIZ

Vali Sezer ?Köylerde müthiş bir potansiyelimiz var. İkinci bir potansiyelimiz biz hemen 43 ilin kavşak noktasındayız. Buradan yaz aylarında 40 bin araç geçiyor. Diğer taraftan Ankara´ nın hemen yanı başındayız. İlçelerimiz ve köylerimiz daha önce böyle bir deneyime de sahip. Daha önceden bazı köylerimizin Ankara´nın bazı ürünlerini sağladığı söyleniyor ve bundan hızla uzaklaşmış durumdayız. Yöresel ürünlerin köylerimizde üretilip, oluşturduğumuz ?Kırıkkale Valiliği Yöresel Ürünler Tanıtım satış noktalarında bunların köylüler adına pazarlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz.? Dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli