Anahtar Kelimeler: Uygun olaya açıklama yaptı

Uygun o olaya açıklama yaptı!

Uygun o olaya açıklama yaptı!

Uygun o olaya açıklama yaptı!

Bakın nedeni ne imiş?

 

 

Kırıkkale Anadolu Lisesi´nden şehit isminin çıkarılmasıyla başlayan tartışmada, olaya sebep olduğu öne sürülen Avukat Uğur Yaşar Uygun, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Uygun, isim meselesinin sebebini açıkladı.

 

 

UYGUN´DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Uygun, şunları söyledi: ?24 Ağustos 2017 tarihli yerel gazetelerimizde ?sonuçlanan bir yargı kararını? kaynak gösterip, halkımızın kutsal değerlerinden dem vurup, şahsımı hedef tutarak vatandaşlarımızı kin ve öfkeye sevk edenlere karşı hukuki haklarımı saklı tutarak, aşağıdaki açıklamaları yapmayı bir borç biliyorum. Öncelikle bulundukları mevkileri kullanarak, gazete köşelerinde haber olabilmek adına, üstelik ilgili mahkeme dosyasını dahi incelemeksizin şehitler üzerinden çığırtkanlık yapıp, şahsımı suçlayan sözde vatanseverlere sesleniyorum : Acaba hanginiz bugüne kadar hangi şehit ailesine yahut bir gaziye destek verdiniz ? Hanginiz bir şehit yahut gazinin çocuğunu okuttunuz ? Hanginiz kişisel olarak bir gaziye iş imkanı verdiniz ? Ya da şahsımı acımasızca eleştirenlerin yakın ailesinde bir şehit ya da gazi var mıdır? Lakin konuşup hamaset yapmaya gelince mangalda kül bırakmazsınız...

 

ŞEHİT YAKINIYIM

Ben büyükbabası (ALİ UYGUN) Kurtuluş Savaşı GAZİSİ ve abisi (SATILMIŞ UYGUN´u) ÇANAKKALE´de ŞEHİT vermiş bir ailenin ferdiyim. Büyükbabam ?ben bu savaşa gazilik madalyası almak için değil yurdu kurtarmak için gittim? diyerek istiklal madalyası almayı gururuna yediremeyip almamış bir vatanseverdir. Burada açıklamak istemezdim ama yıllardır güneydoğu gazisi istihdam eden, keza yıllardır yetim ve öksüzlere burs veren bir Türk vatandaşıyım.

 

ELEŞTİRENLERE SORUYORUM!

Şahsımı eleştirenlere soruyorum ! Eğer tüm şehitlerimizin adlarını bir okula vererek onlara karşı görevimizi yapıyor sayılıyorsak her gün şehit veren ülkemizde, yakında şehit adı yazacağımız bir okulumuz kalmayacağı aşikardır. Üstelik ille de şehitlerimizin adları bir kamu kurumuna verilmek isteniyorsa şehrimizin en eski ve köklü okulu olan KIRIKKALE ANADOLU LİSESİ´nin adını değiştirmek yerine, yeni inşa edilecek bir okula hatta sayıca daha çok olan bir CAMİYE ad vermek şehitlerimiz adına daha anlamlı olacaktır. Açtığım dava şehidin adının değiştirilmesi değildir. Bu aleyhimde konuşanların zırvalarıdır. Açılan dava KIRIKKALE ANADOLU LİSESİ olan okulun adını değiştiren MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ işleminin iptalidir.

 

DAVETTE BULUNDU

Şehit ailelerine ve gazilerimize destek olabilmenin en iyi yolu onların adlarını okullarımıza vermekten çok, şehitlerin geride kalanlarına kucak açmak onlara sahip çıkarak ihtiyaçlarını gidermektir.  Şehit ailelerimizi, onların ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını bir gün bile hatırlamayıp, gazete köşelerinde boy göstermeye gelince kaybettikleri ve acıları üzerinden şahsımı hedef göstererek yüksek perdeden nutuk çekenleri sağduyuya ve gerçekten samimi iseler şehit ve gazi ailelerinin ihtiyaçlarını gidermeye davet ediyorum. Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false