Anahtar Kelimeler: Uzman çavuşlar derneklendi

Uzman çavuşlar da derneklendi

Uzman çavuşlar da derneklendi

Uzman çavuşlar da derneklendi

Haklarını arayacaklar

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde sözleşmeli olarak görev yaparak, en az 2 yıl görev yaptıktan sonra sözleşmelerinin bitimine müteakip kendi istekleri doğrultusunda istifa eden , TSK´ dan ayrılan Uzman Çavuşlar Atanamayan Uzmanlar Derneği´nin (AUDER) Kırıkkale Şubesi´ni kurdu.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

İstifa eden TSK´dan ayrılıp , 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 92.inci maddesi gereğince Kamu Kurum ve Kuruluşlarında boş bulunan kadrolara Devlet Personel Başkanlığının 6.06.2000 tarih ve 24071 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan hükmü ile naklen ve açıktan atanabilmelerine imkan sağlanmıştır. Resmi Gazete yayımlanan hükme göre 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi olarak istihdam edilen Uzman Erbaşların naklen veya açıktan atama yoluyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanmaları gerçekleşmeyen yaklaşık İki Bin in (2000) üzerinde Uzman Erbaş (AUDER) çatısı altında toplanarak seslerini duyurabilmek amacıyla çalışmalar yapacak.

300 UZMAN ÇAVUŞ İSTİFA ETTİ

AUDER Kırıkkale İl Başkanı Murat Varol ve Başkan Yardımcısı Murat Selci konuşmasında "Dernek olarak sesimizi daha iyi duyurabileceğimize hedeflerimize ve hakkımız olan memur olarak Devlet kurumlarına naklen ve açıktan atanabilmek amacıyla Kırıkkale´de 300 olmak üzere Türkiye genelinde 10 bin 200´ün üzerinde istifa eden görevlerinden ayrılmış Uzman Çavuşlar olarak hukuk çerçevesince çalışmalarımızı yapacağız? diye konuştu. Son olarak Başkan Varol, ?Hükümet yetkilileriyle görüşüp mağdur olan arkadaşlarımızın sorunlarını çözebilme gayretiyle çalışacağız. Bütün gayretimizle en kısa sürede atamaları hukuk çerçevesi içerisinde yaptıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Terörle mücadele eden uzman çavuşların mağduriyetleri giderilecektir? dedi.

ÜYE SAYISI ARTIYOR

2015 yılında Ankara´da AUDER Genel Başkanı Ömer Çiftçi ve AUDER Genel Başkan Yardımcısı Ersin Mutlu tarafından kurulan Derneğin tüm illerde şubeleri artarak açılmaya devam ediyor. AUDER´in üye sayısı her geçen gün hızla artıyor.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu