Anahtar Kelimeler: Vakur duruşumuzu koruyalım

?Vakur duruşumuzu koruyalım?

?Vakur duruşumuzu koruyalım?

?Vakur duruşumuzu koruyalım?

 

Vali´den önemli açıklamalar

İl koordinasyon kurulu toplantısı öncesinde, son günlerde yaşanan darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, vatandaşlara da çeşitli uyarılarda bulundu. Asker ve Emniyet güçlerinin etle tırnak gibi bir birinden ayrılmaz bir ilişkisinin bulunduğuna dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, ?Bunlar asker değil, üniforma giymiş teröristler. Vatandaşlarımızın bunları iyi ayırt etmesi lazım. Vatandaşlarımız vakur duruşunu korumaya devam etmelidir? diye konuştu.  

GEREKLİ İŞLERLER YAPILIYOR

Kırıkkale Temmuz ayı il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali M.İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katıldı. Toplantı öncesinde darbe girişimlerini ve sonrasında yaşanan süreçlerle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Haktankaçmaz, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Vali Haktankaçmaz ?Ben öncelikle bu olaylarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin sağduyusu, cesaretiyle bu darbe girişimi önlenmiştir. Bundan sonra yapılacak çalışmalar devam ediyor. Bu işe bulaşmış olan FETÖ terör örgütüyle bir şekilde irtibatlı olan, bunlara destek sağlayan sivil vatandaş olsun, kamu görevlisi olsun bunlarla ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor? sözlerine yer verdi.

ÜNİFORMA GİYMİŞ TERÖRİSTLER

Vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden Vali Haktankaçmaz ?Yalnız, özellikle Kırıkkaleli vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isterim. Türkiye´de askerimiz ile polisimiz etle tırnak gibidir, birbirinden ayrılamaz. Bu darbe girişimine teşebbüs edenler, sadece üniforma giymiş teröristlerdir. Dolayısıyla asker diyerek tarif edilmesi yanlış bir ifade olur. Türk Silahlı Kuvvetleride, emniyet teşkilatımız da ülkemizin gözbebeği kurumlardır. Bu kurumların içerisinde yanlış yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Vatandaşımızın bundan hiçbir şüphesi olmasın?.

TACİZE FIRSAT VERİLMEMELİ

Darbe girişimine teşebbüs eden terör örgütünün şimdi de boş durmadığına vurgu yapan Vali Haktankaçmaz ?Öyle bir hassasiyet oluştu ki, bu hassasiyeti kullanmak isteyenler olabilecektir. Sivil görünümlü terör örgütü yandaşlarının, her hangi bir törende başka yerlerde asker kişilere karşı taciz gibi, onları rencide edici davranışlarda bulunacakları şeklinde düşünceler hakim. Bunların maksadı vatandaşlarımızı bir birine düşürmek, emniyet teşkilatımız ile askerimiz arasında bir çatışma varmış gibi bir ortam yaratmak. Vatandaşlarımızın bu tür davranışlara fırsat vermemesini bekliyoruz. Çünkü bu darbe teşebbüsünde bulunanların tek benzer tarafı üniformaları, onun dışındaki hiçbir tarafı askerle bağdaşmaz. Örneğin doğuda PKK terör örgütü asker üniforması giyiyor ve eyleme karışıyor. Böyle bir eylemden sonra bizim askerimize söyleyecek bir lafımız olabilir mi? Bu ikisini iyi ayırt etmemiz lazım? ifadelerine yer verdi. 

ALIŞVERİŞİ KESİN

Diğer şehirlerde olduğu gibi Kırıkkale´de de FETÖ ile bağlantısı olduğu belirtilen işyerlerine karşı fili saldırılara karşı vatandaşları uyaran Vali Haktankaçmaz ?Bu işyerlerine karşı zarar verecek saldırılardan ziyade, çok daha basit tepkimizi koyma yolları var. Örneğin orayla alışverişi kesersiniz. O tür işyerlerine verilebilecek en büyük ceza alışverişi kesmek olur. Diğer kısımları zaten adli makamlarımız yapıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın sükûnetlerini muhafaza etmelerinde fayda var. Bu tür asayiş olaylarını da özellikle ilimizde hassas olayları daha da hassas hale getirecek girişimler olarak görüyorum. Vatandaşlarımızın bugüne kadar olan hassasiyetleri, vakur duruşu muhafaza etmelerini bekliyoruz. Elbette ki her şehit cenazesi acımızı bir kat daha artırıyor, ancak biz millet olarak asil bir milletiz. Kırıkkale´deki kardeşlerimiz de vatanını milletini seven, devletine sahip çıkan, bizatihi kamu düzenini vatandaşın kendisi korur. Devletini, milletini seven insanlarda bu açıdan da o vakur duruşu devam ettireceklerine inanıyorum? dedi.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı