Anahtar Kelimeler: Vali bilgi verdi

Vali bilgi verdi

Vali bilgi verdi

Vali bilgi verdi

Çalışmalarda sona gelindi

Silah ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, SOS projesinde alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan SOS için ilerleme kaydettiklerini söyledi.

ALT YAPI DA SIKINTI YOK

Türkiye´nin ilk Silah Sanayii İhtisas OSB´si konumunda olan Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB´de alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Silah ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Türkiye´de ilk olma özelliği taşıyan SOS projesinde ilerleme kaydettiklerini ve bu konuda alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyledi. Alt yapı çalışmalarının kısa süre içinde bitirilmesinin hedeflendiğini ve bu konuda yüklenici firmalarla sık sık görüştüklerini belirten Haktankaçmaz, böyle büyük projelerle Kırıkkale´nin gelişeceğini ve yeni iş alanlarının oluşacağına inandığını bildirdi.

YATIRIMCILARA ÇAĞRI YAPTI

Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale´de, Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşviğinden yararlanabilecek. OSB içinde tahsis edilecek 64 parsel bulunuyor. Bunlardan 49 parsel 3-5 bin, kalan 15 parsel ise 5-7 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB´nin Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale´de, Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşviğinden yararlanacağı müjdesini verdi. Yaklaşık 20 firmadan ön tahsis talebi geldiğini bildiren Haktankaçmaz, "Önümüzdeki aylar içinde değerlendirme yapılarak kesin arsa tahsis başvuruları alınacak olup müteşebbislere arsa tahsislerinin yapılması sağlanacaktır." dedi.

DOĞALGAZ DAHİL EDİLDİ

Altyapı çalışmaları bitmeden üst yapı çalışmalarına başlamak istemediklerini belirten Vali Haktankaçmaz ?İşin içerisine doğalgaz girince durum değişti. Çalışmalar şuanda bir sıkıntı olmadan devam ediyor. Elektrik, iletişim ve doğalgaz çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacağız? diye konuştu. Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Vali Haktankaçmaz ?Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Türkiye´de bir ilk. Savunma sanayi tesislerini içinde barındıracak. Kırıkkale, savunma sanayinin merkezi konumunda. Bu nedenle Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin de ilimizde bulunmasını çok önemsiyoruz? diye konuştu.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu