Anahtar Kelimeler: Vali gazeteleri ziyaret etti

Vali gazeteleri ziyaret etti

Vali gazeteleri ziyaret etti

Vali gazeteleri ziyaret etti

Haktankaçmaz:

?Dik duruşunuz

için teşekkür ederim?

Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, demokrasi nöbetlerine büyük destek veren gazetecileri ve gazetecilerin bağlı olduğu cemiyetleri ziyaret etti. Vali Haktankaçmaz, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Kırıkkale Basınının büyük bir sınav verdiğini, bu sınavdan başarı ile çıktığını, sergilenen dik duruştan dolayı teşekkür etti.

KIRIKKALE KONUŞULDU

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın ziyaretinde Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ercihan Çakmak, Başkan Yardımcısı Harun Yüksel, Cihad Gazetesi ve ÖZ FM İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet, İhlas Haber Ajansı Temsilcisi Gültekin Yiğit, Kanal 68 il temsilcisi ve Kanal Siyaset İmtiyaz Sahibi İbrahim Yaman, Anadolu Ajansı Bahşılı Muhabiri Ahmet Yaman, Anadolu Ajansı Kırıkkale Muhabiri Halil İbrahim İdik, Mavidünya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Gökkaya hazır bulundu.  Yaklaşık 1,5 saat süren sohbetli ziyarette Kırıkkale gündemi konuşuldu. Cemiyet Başkanı Ercihan Çakmak, Kırıkkale basını hakkında Vali´yi bilgilendirdi ve gazetecilerle tanıştırdı.

HEP BİRLİKTEYDİK

Kırıkkale´de gerçekten böyle bir tesisin var olmasının gurur verici olduğun söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Haktankaçmaz ?Her zaman teşekkür ederim doğru işler yaptığımızda desteğinizi gösteriyorsunuz. Konuştuğumuz şeyler ve daha sonraki ziyaretleriniz her zaman Kırıkkale ile ilgili yaptıklarınız, bilgi alış verişlerimiz tazeliğini koruyor. Akabinde Ramazan ayı ile birlikte kendine mahsus bir temposu var. O ayrı bir dönem. Ramazan ayını ve sonrasındaki bayramı kazasız belasız atlattık.

KAHRAMANCA DURUŞ

Yine ilk anından birlikte yaşadığımız ve beraber olduğumuz 15 Temmuz gecesindeki hain girişimle karşı karşıya kaldık. Tabi ister istemez enerjimizi o olaya verdik. Her şeyden önemli ve önünde bir iş. Çünkü devletin varlık veya yokluk, milletin bağımsızlık mücadelesiydi. Belki ilk anda bunu tam olarak anlamamış olabiliriz fakat, her geçen gün ortaya çıkan belge ve bilgilerle her geçen gün önemli ve milletin bekası ile oynandığını gösterdiği bir gün olarak çıkmaktadır. Allaha şükür 15 Temmuz gecesi milletimiz çok kahramanca bir duruş gösterdi. Zor olan sokağı çıkmaktı.

DEVAM ETTİRMELİYİZ

Milletimiz abdestini alarak ne tehdit varsa, ne boyuttaysa bir bilinmeze doğru gidiyordu. Bilinmez bir tehdidin karşısına çıkmak işte insanı tedirgin ve korkutan şeydir. Fakat, Kırıkkale´de ben insanlarımızın gözünde o korkuyu görmedim. Gerçekten tarif edilemez bir geceydi. İnsanların gözündeki o öfkeyi, o adanmışlık duygusunu gördüm. O bize gerçekten çok güç verdi. Silah, top, tüfek bir yere kadardır. Ama insanların önünde o iradenin önünde hiç birşey duramaz. O duyguyu görünce bu işin olmayacağını olamayacağını gösterdi halkımız. O gazilerimiz, şehitlerimiz ulaşılabilecek en yüksek makama ulaştılar fakat, önce Allah ve onların sayesinde olabilecek en az hasarla atlattık. Bu mücadele ve birliktelik devam ettirmeliyiz.

ONLAR BİR TERÖR ÖRGÜTÜ

Bu millet büyük bir millet, bu millet kendisine hainlik edene de, kendisine düşmanlık edene de adaletle davranmıştır. Adaletle davranmak zorundadır. Hem milletimizin böyle bir takdir edilecek yönü var, hem de biz devlet olarak hukuk içerisinde mücadeleyi vermeye devam ettirdik bundan sonrada devam ettireceğiz. Kurunun yanında yaşında yanmaması için her türlü tedbiri aldık ve bundan sonrada alacağız. Bizim onlara muamelemiz, onların bizlere muameleleri gibi olmayacaktır. Çünkü onlar bir terör örgütü.

DİK DURUŞA TEŞEKKÜR

Ne yaptıklarını, ne yapacaklarını hepimiz gördük. Hiçbirimizin içinden çıkmış bir fert olarak böyle kendi halkını bombalayacak, yada bu milletin parasıyla alınan bir uçak veya helikopterle mühimmatı kullanıyorsunuz. Biz 4 yıl önce Suriye´de bunları gördük ben o yıllarda Ankara´daydım arkadaşlarla hep konuşurduk bu iş nasıl olur, insan kendi halkına bunu yapar mı diye. Şuna sevinmek lazım böyle bir sıkıntıdan ülkemiz çok az hasarla kurtuldu. Şimdi ülkemiz bu mikropları vücudundan attıktan sonra daha da güçlenecek. Hem iadeyi ziyaret hem o dönem 15 Temmuz gecesinden sonraki duruş ve takdiri ifade etmek. Kırıkkale´nin yanında olan, gerçekten Kırıkkale basını bu sınavdan geçti. Takdir edecek duruşunu gösteriyor bu anlamda çok teşekkür ederiz? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false