Anahtar Kelimeler: göreve başladı

Vali göreve başladı

Vali göreve başladı

Valiler Kararnamesi ile Kırıkkale Valiliği görevine atanan Vali Mehmet Makas görevine başladı.

KIRIKKALE’YE GELDİ

10.08.2023 tarih ve 32275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Vali Atamaları Hakkında Karar” ile Kırıkkale Valiliği görevine atanan Vali Mehmet Makas, 16 Ağustos 2023 Cuma günü yeni görev yeri olan Kırıkkale’ye gelerek görevine başladı. Kırıkkale Valiliği önünde İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Jandarma Komutan yardımcısı Albay Cihan Şahlı, vali yardımcıları ve kaymakamlar tarafından karşılandı.

 

İLK AÇIKLAMAYI YAPTI

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Vali Makas “ Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdirleriyle Sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya Beyefendi’nin teklifleriyle Kırıkkale Valiliğine son kararname ile atanmış bulunmaktayım. Dün itibariyle resmi başlangıcımızı, bugünde fiili başlangıcımızı yapıyoruz.” dedi. Kırıkkale’ye Vali olarak hizmet edebilmenin büyük bir şeref olduğuna değinen Vali Makas konuşmasında “Tüm görevlerimde olduğu gibi her zaman hedefimiz İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın şiarıyla insanımıza hizmet olacaktır. Hangi makam ve mevkide bulunuyorsak bulunalım asıl olan gönüllere girebilmek, gönüllerde bir makam sahibi olabilmektir. Bu bağlamda Kırıkkale'mizde de Sırlı Duayı arayacağız ve Kırıkkaleli hemşehrilerimizin gönlünde taht kurmaya çalışacağız. Her şeyden önce insanımıza hizmet edeceğiz. Kırıkkale’miz altyapısıyla, üst yapısıyla, farklı yatırımlarıyla hizmetin kalitesine de katkı koymaya çalışacağız.” diye devam etti.

 

HAYIRLI OLSUN

Gönüllere taht kurmanın birinci vazifesi olduğunu ifade eden Vali Mehmet Makas “Ben bu duygu ve düşünceyle tüm Kırıkkaleli hemşehrilerimi selamlıyorum. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Burası halkın kapısı olacak. Hemşehrilerimiz bunu iyi bilsinler. Vilayet Makamı da Milletin evi olacaktır. Bu şiarla çalışacağız. Hep beraber yöneteceğiz. Beraber karar alacağız. İnşallah hayırlara vesile olması dileğiyle başta basın mensuplarımız olmak üzere tüm hazirunu da selamlıyorum. Basın mensuplarından da özellikle elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız olmalarını istirham ediyorum. İnşallah birlik ve beraber içinde çalışacağız. Allah hayırlı ve mübarek etsin” dedi. Yeni valinin görev başlamasıyla birlikte Kırıkkale'de yeni bir dönemin başladığı ifade edildi

 

 

MEHMET MAKAS KİMDİR?

Mehmet MAKAS, 1975 yılında Karabük ili Safranbolu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Safranbolu'da tamamladı. Yükseköğrenimini 1993-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Daha sonra yedek subay olarak vatani görevini tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisansını yaptı.

2000 yılında Kastamonu'da Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Sırasıyla Afyon-Hocalar, Sinop-Saraydüzü Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Daha sonra bilgi ve deneyimini arttırmak üzere altı ay süre ile İngiltere' de Londra Middlesex Üniversitesi'nde eğitim gördü. Yurda döndüğünde Milli Güvenlik Akademisi Kamu Diplomasisi kursu aldı.

Kaymakamlık kursunu da başarıyla tamamlayarak sırasıyla Sivas ili İmranlı ilçesi Kaymakamı, Gümüşhane ili Köse ilçesi Kaymakamı, Erzurum ili Tortum ilçesi Kaymakamı, Erzincan ili Refahiye ilçesi Kaymakamı, İzmir ili Bayındır ilçesi Kaymakamı, Bursa ili Gürsu ilçesi Kaymakamı ve İstanbul ili Zeytinburnu ilçesi Kaymakamı olarak görev yaptı. 09.06.2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Erzincan Valisi olarak atanarak, 18.06.2020 tarihinde görevine başladı.  Ağustos 2023 tarihli yapılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırıkkale Valiliğine atandı 18 Ağustos 2023 tarihinde Kırıkkale'deki görevine başladı.

Vali Mehmet Makas, evli ve bir çocuk babasıdır.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı