Anahtar Kelimeler: mesaj yayınladı

Vali mesaj yayınladı

Vali mesaj yayınladı

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı yayınladı.

15 TEMMUZ MESAJI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı yayınladı. Tekbıyıkoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığı için mücadele veren aziz milletimiz, nice şanlı zaferler nice kahramanlık destanları yazmıştır. Bu uğurda büyük bedeller ödeyen milletimiz, hiçbir dönemde esaret altında yaşamamış kutsal bildiği vatan topraklarını canı ve kanı uğruna korumuştur.

 

DÜNYAYA HAYKIRDI

Bundan 7 yıl önce 15 Temmuz gecesi vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmış, yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

 

DEMOKRASİ MESAJI

Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurmuş tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece ve sadece imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasiye sahip çıkmıştır.

 

SAHİP ÇIKILDI

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Türkiye Yüzyılının Kahramanları Kırıkkaleli hemşerilerimiz; vatan sevgisinin, fedakârlığın, cesaretin, yiğitliğin, bir hilal uğruna şehadete yürümenin ne demek olduğunu darbecilere ve arkasındaki zihniyete bir kez daha göstermiş, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetiyle vatanına, milletine ve bayrağına kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır.

 

ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Bu duygu ve düşüncelerle; Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran ve rahmetle anarken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu