Anahtar Kelimeler: müjde verdi

Vali müjde verdi

Vali müjde verdi

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette Kırıkkalelilere festival müjdesi verdi. 'Kırıkkale Fest' adıyla Kırıkkale kültür ve geleneklerinin de yaşatılacağı geniş kapsamlı bir festival organize edilecek.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Dinek Dağı’nın turizm potansiyelini canlandırmak ve Kırıkkale’yi tanıtmak adına organize edilecek bu festivalde, Kırgız Büyükelçisi’nin katılımıyla Manas Destanı canlandırılacak. Yaz aylarında yapılması planlanan festival 4 gün sürecek ve her günü dolu dolu geçecek. Kitap, doğa, kültür, tarih konularında farklı etkinliklerle hem Kırıkkale tanıtılacak, hem de Kırıkkale ekonomisine katkı sağlanacak. Kırıkkale Valiliği’nin organize edeceği festival için kamu kaynağı harcanmayacak. Masraflar tamamıyla kentte faaliyet gösteren üretim firmaları ve Kırıkkaleli iş insanlarının sponsorluğuyla karşılanacak, Ayrıca Festival alanında oluşturulacak stantlar esnaflara ücretsiz tahsis edilerek, satış yapmaları sağlanacak

 

VALİ BİLGİ VERDİ

Erzincan Valiliği sırasında aynı festivali Erzincan’da da düzenlediklerini belirten Vali Mehmet Makas, “Amacımız Kırıkkale'yi tanıtmak, bozlak kültürünü yaşatmak olacak. Bu sebeple devlet üst düzeyini de buraya davet edeceğiz. Aynısını geçtiğimiz yıllarda Erzincan'da da yaptık. Solo Türk uçuşlarından, yamaç paraşütüne, raftingden, bisiklet sporlarına, fotoğrafçılıktan, kitap fuarına kadar birçok farklı konuda etkinlikler yapmıştık. Kırıkkalemizde de buna benzer bir festival planlıyoruz. Paydaşlarımızla üçüncü toplantıyı gerçekleştirdik. Hiçbir kamu kaynağı kullanmadan tamamıyla sponsorlarımızın katkısı ile bu festivali yapacağız” ifadelerini kullandı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı