Anahtar Kelimeler: protokol imzaladı

Vali protokol imzaladı

Vali protokol imzaladı

ÖNEMLİ BİR KONU

 

MKEK’na bağlı Barut fabrikasına MBS ateşleyici kesesi ve alev azaltıcı üreten Yahşihan Halk Eğitim Merkezi takviye edilecek. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, 20 kadın işçi ve 10 dikiş makinası takviyesi için proje kapsamında protokol imzaladı.

 

ÖNEMLİ BİR KONU

Yahşihan Halk Eğitim Merkezi atölyenin daha verimli ve yüksek kapasiteli üretim yapabilmesi amacıyla iş gücü ve ekipman takviyesi ile güçlendirilecek. Bu çerçevede MKEK’na bağlı Barut fabrikası için MBS ateşleyici kesici ve alev azaltıcı kese üretimi yapılan Halk Eğitim Merkezi atölyesine 20 kadın işçi, 10 adette dikiş makinesi ve lazer kumaş kesim makinası alınacak. Kırıkkale Valims Bület Tekbıyıkoğlu, güçlendirilecek Halk Eğitim merkezi atölyesi için protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde ayrıca projede yer alacak kadın işçilerin 3-6 yaş çocukları içinde oyun odası oluşturulacak.

 

DESTEK SAĞLANACAK

Yahşihan Halk Eğitim Merkezindeki söz konusu atölyenin takviyesi için 2.210.000 TL bütçe belirlendi. MKEK Barut Fabrikası ihtiyacının karşılanması için yürütülen çalışma için Ahiler Kalkınma ajansı ise 1.960.000 TL destek sağlayacak. “Kadınlar Üretiyor Dezavantajlar Avantaja Dönüşüyor” Projesinin geliştirilmesi ve üretimin yükseltilmesi hedeflenen ve Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından imzalanan protokol ile hayata geçecek proje hakkında yapılan açıklamada şu bilgelere yer verildi.

 

BİLGİ VERİLDİ

“Ahiler Kalkınma Ajansı 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunulan proje ile, halihazırda MKE AŞ ile yapılan sözleşme kapsamında Barut Fabrikası için 155 mm MBS ateşleyici kesesi ve 155 mm MBS alev azaltıcı kese komplesi üretimi yapan Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki atölyeye, daha verimli ve yüksek kapasiteli üretim yapılabilmesi için 10 adet dikiş makinesi ve lazer kumaş kesim makinesi alımı yapılacaktır. Ayrıca projede yer alacak kadınların 3-6 yaş arasındaki çocukları için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki bir alanda oyun odası oluşturulacaktır.

 

PROJE ANLATILDI

Proje kapsamında ilçede yaşayan, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan ve sosyal yardım alan 20 ila 50 yaş arasındaki 20 kadına Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticiler tarafından el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilecektir. Ayrıca yine aynı kadınlar için psikososyal destek kurs programı ile 3-6 yaş arasındaki çocukları için oyun odası kurs programları da Yahşihan Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacaktır. Eğitimler sonrasında istihdam edilecek kadınlar, MKE AŞ ile yapılan protokol kapsamında üretilecek ürünlerden parça başı ücret alacaktır.

 

KATKI SAĞLANACAK

Proje sahibi Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün, MKE AŞ ile 2023 yıl sonuna kadar üretim yapması için protokol bulunmaktadır. Bu işbirliğinin farklı ürünlerin üretimi ile ilerleyen yıllarda da devam etmesi beklenmektedir. Kurulacak olan atölyede MKE AŞ’ye yönelik üretimler yanında ilde bulunan tekstil fabrikalarının talepleri doğrultusunda üretimler de gerçekleştirilebilecektir. Bu üretimler sayesinde projenin sürdürülebilirliği sağlanarak atıl kalmamasının önüne geçilebilecektir."



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu