Anahtar Kelimeler: uyarı yaptı!

Vali uyarı yaptı!

Vali uyarı yaptı!

DİKKAT EDİLMELİ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, vatandaşları internet dolandırıcılarına karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Güvenli internet siteleri üzerinden alışveriş yapılması gerektiğini, kendisini telefonda kamu görevlisi olarak tanıtarak para, altın ve banka hesap numarası ve şifre isteyenlere de itibar etmemelerini söyledi.

 

DİKKAT EDİLMELİ

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas başkanlığında şehirde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cüce'nin de hazır bulunduğu toplantıda Vali Makas, şehrin genel asayiş durumuyla ilgili bilgiler aktardı. Vatandaşları internet dolandırıcılarına karşı uyaran Vali Makas, sadece güvenli internet siteleri üzerinden alışveriş yapılması gerektiğini ve kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp telefonla arayan dolandırıcıların isteklerine yanıt vermemelerini gerektiğini ve bu durumda da 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramalarını söyledi.

 

ÖZEL TEDBİR ALINACAK

Evden, işyerinden, otodan hırsızlık ile oto hırsızlığı olaylarında ortalama yüzde 67’lik düşüş olduğu anlatan Vali Makas, açıklamasında şunları kaydetti: "İl genelinde yaklaşık 87 bin binada yaklaşık 124 bin bağımsız bölüm bulunmakta olup, 2024 yılı ilk iki ayı içerisinde sadece 21 evden hırsızlık olayı olduğu göz önüne alındığında, gerek vatandaşlarımızın duyarlılığı gerekse alanda sağlanan hakimiyet sayesinde evden hırsızlık vakalarındaki düşüşün devam edeceği değerlendirilmektedir. Bununla birlikte yine malvarlığına karşı işlenen tüm suçlarda aydınlatma oranı 2023 yılının ilk 2 ayına göre artış göstererek oran yüzde 82'ye yükselmiştir. Öte yandan dolandırıcılık olayında yüzde 22 artış, motosiklet hırsızlığı olayında da yüzde 25 oranında artış olduğu gözlemlenmiştir. Bu konular ile ilgili özel tedbirler alacağımızı tüm hemşerilerimizin bilmesini isteriz."



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı