Anahtar Kelimeler: Vali resmi açıklama

Vali´den ilk resmi açıklama

Vali´den ilk resmi açıklama

Vali´den ilk resmi açıklama

Kırıkkale´de ne yapıldı?

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, bugüne kadar Kırıkkale´de yapılan ve özellikle Milli Eğitim´de gerçekleştirilen FETÖ operasyonları konusunda bilgi verdi.

VALİ BİLGİ VERDİ

Öğretmenevi´nde Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve şube müdürleri ile birlikte yeni eğitim ve öğretim yılı konulu basın toplantısı gerçekleştiren Vali Haktankaçmaz, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Kırıkkale´de yaşanan gelişmelerin detaylarını da paylaşarak şunları söyledi: ?FETÖ/PDY kapsamında toplam 260 personel hakkında işlem yapılmış olup, 210 MEB personeli 672 sayılı KHK ile memurluktan çıkarılmıştır. Bu kapsamda el konulan eğitim kurumlarına 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verilmiştir. El konulan eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerden temel eğitimde okuyanlar adrese dayalı olarak okullarımıza yerleştirilmiştir. Ortaöğretimde okuyan öğrencileri ise TEOG puanlarına göre kontenjana bakılmaksızın orta öğretim kurumlarımıza mağduriyet yaşatmadan yerleştirilmiştir.?

OKULLAR DEĞİŞTİ

Vali Haktankaçmaz, el konulan okullarla ilgili de bilgilerek vererek, ?Özel Kızılırmak İlkokulu/Ortaokulu binasına Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi ve Ertuğrul Gazi Mesleki Teknik Anadolu Liseleri taşınmıştır. Özel Sakarya İlkokulu/Ortaokulu binasına Behçelievler Şehit Volkan Canöz İmam Hatip Ortaokulu taşınmıştır. Özel Kızılırmak Anadolu/Fen Lisesi binasına Şehit Alparslan Yazıcı Kız İmam Hatip-Anadolu Lisesi açılmıştır.  Özel Gonca Anaokulu binasına ise aynı eğitim bölgesinde bulunan Kızılırmak Şehit Volkan Pilavcı Anaokulu taşınmıştır? dedi. Vali, Kırıkkale´de operasyonlar kapsamında görevden alınan öğretmenler nedeniyle öğretmen açığı olmayacağını söyledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false