Anahtar Kelimeler: Vali özel açıklamalar

Vali´den özel açıklamalar

Vali´den özel açıklamalar

Vali´den özel açıklamalar

Eleştirilere açıklamada bulundu

EMITT fuarında milli gururumuz MPT´nin sergilenmesinden rahatsız olan ve bunu kaleme alan ulusal bazı yazarlara cevaben açıklamada bulunan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz ?Amaç insanlarımızı, teröristlerin belini kıran silah ve mühimmatın üretildiği ve sergilendiği İlimizi ziyarete teşvik etmek, vatan savunması için can veren kahramanları yetiştiren ana babaların yaşadığı bu toprakları tanımalarını sağlamaktır? diye konuştu.

VALİ´DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama kaleme alan Vali Haktankaçmaz ?EMITT Fuar´ında Kırıkkale standında İlimizi tanıtan yöresel müzik, ürünler, tarihi ve turistik yerleri ile ilgili hazırlanan materyallerin yanı sıra tamamıyla İlimizdeki MKE fabrikalarında üretilen Milli Piyade Tüfekleri (MPT) de sergilenmiştir. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere; uluslararası katılımın olduğu fuarlarda tanıtım başlığının ve çeşitliliğinin geniş tutulması sonraki etkinliklere yön vermesi açısından önemlidir. Bu bakımdan Kırıkkale´nin sahip olduğu değerleri imkan bulunan ortamlarda sergilemek yerel yöneticiler olarak bu şehre karşı en önemli sorumluluğumuzdur.

KIRIKKALE GURUR DUYAR

Kaldı ki; adı silah sanayi ile özdeşleşmiş Kırıkkale´nin ve ülkemizin gururu olarak dünyada görücüye çıkmış, av hayvanlarının değilse de, en aşağılık mahluklar olan teröristlerin korkulu rüyası haline gelmiş söz konusu tüfekler ve benzeri ürünlerin her fırsatta tanıtılması, aynı zamanda milli bir sorumluluktur. Bunun da ötesinde; Türkiye´nin savunma sanayi üssü Kırıkkale´deki MKE fabrikalarında üretilen silah ve mühimmat, size göre olmaması gereken,  Türkiye´nin ilk ve tek ?Silah Müzesi´nde sergilenmekte olup, söz konusu Müze´nin şehir merkezindeki tarihi ve daha büyük bir binaya taşınması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Silaha adını veren Şehrimizin silah ve savunmayla bağlantılı bir başka özelliği de, ?Türkiye´de nüfusuna oranla en çok şehit veren il olması?dır. Kırıkkaleli bununla gurur duymaktadır.

KAHRAMANLAR YETİŞTİREN ŞEHİR

EMITT Fuarı´nda ilimizde üretilen bazı silahların standda sergilenmesindeki amaç; insanlarımızı, teröristlerin belini kıran silah ve mühimmatın üretildiği ve sergilendiği İlimizi ziyarete teşvik etmek, vatan savunması için can veren kahramanları yetiştiren ana babaların yaşadığı bu toprakları tanımalarını sağlamaktır. Bu bağlamda, önümüzdeki dönemde düzenlenecek bu tür etkinliklere katılım sağlarken söz konusu yazınızdaki sığ değerlendirmeleri değil, Fuar´da ?En İyi Stand Dekoru? ödülüne layık görülen standımızı ziyaret ederek, tebrik ve teşekkürlerini ifade eden katılımcıların ve yetkililerin değerlendirmelerini dikkate alacağımızı ifade etmeliyiz. Sizi de İç Anadolu´nun güzel insanlarının yaşadığı Şehitler Diyarı Kırıkkale İlimizde ağırlayarak doğal, kültürel ve silaha dayalı değerlerimizi ve tesislerimizi göstermeyi arzu ettiğimizi bu vesileyle belirtmek isteriz.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli