Valilik'ten eylem açıklaması!

Valilik

Valilik'ten eylem açıklaması!

Eyleme açıklamada bulundular

Kırıkkale Valiliği, para alamadıklarını ve sigortalarının tam yatmadığı için sağlıktan yararlanamadıklarını söyleyen işçilerin eylemi konusunda yazılı açıklama yapıldı.

Valilik açıklaması

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada konuşla ilgili olarak şu bilgiler verildi: Haberler.com adlı internet sitesinde Para ve Sigortaları Eksik Yatırılan Mevsimlik İşçiler Eylem Yaptı” başlığıyla yer verilen haber nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Nisan 2015 ayı itibariyle Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü ve İşkur işbirliği ile Kırıkkale genelinde İlçe ve beldelerde orman işlerinde çalıştırılmak üzere 6 aylığına bir program çerçevesinde işe alınan TYP (Toplum Yararına Programı) işçileri Nisan ayının 1`i ile 30`u arasında muhtelif zamanlarda işe başlamışlardır.

Mahsup edilmiştir

Sigortaları ile ilgili bildirimler tam ve zamanında yapılmış, bunlar SGK   sistemine zamanında işlenmiş, herhangi bir aksaklığa kurumlar nezdinde yol açılmamıştır. Bu işçilere Nisan ayında sehven yatırılan fazla ücret Mayıs ayı maaşlarından mahsup edilmiştir. Dolayısıyla asgari ücret altında bir maaş söz konusu değildir. TYP Programı çerçevesinde çalıştırılan işçilere Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yemek verilmesi gibi bir yasal düzenleme yoktur. Çalışma şartları ise İşkur ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında yapılan sözleşme çerçevesinde düzenli olarak uygulanmaktadır.

Yasalara aykırı değil

Bu işçilerin haftalık çalışma süresi 45 saat olup öğle arası düşüldüğünde günlük dokuz saat arasında uygulanmaktadır. Bu husus da İş kanunu çerçevesinde herhangi bir sakınca arz etmemektedir. Ayrıca, SGK İl Müdürlüğünce yapılan incelemede ise; haberde adı geçen Recep Akdemir, Rahşan Koçoğlu ve Emin Aytaç isimli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlandıkları müstehaklık provizyon sisteminde gözüktüğü anlaşılmıştır. Yapılan iş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde fidan dikimi ve çapa işidir. TYP işçilerinin nakli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kiralanan vasıtalar ile yapılmakta olup habere konu olan hususlarda yasalara aykırı herhangi bir uygulama bulunmamaktadır.”



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli