Anahtar Kelimeler: Vatana sahip çıktılar

Vatana sahip çıktılar

Vatana sahip çıktılar

Vatana sahip çıktılar

 

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Şahin, 1´inci Dünya Savaşı´nda Osmanlı Rus savaşında başlatılan harekatta şehit olan Sarıkamış şehitleri 105´inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

90 BİNİ AŞKIN VATAN EVLADIMIZ

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Şahin, 90 bin askerin şehit olmasına rağmen, vatan evlatları donarak, tipiden boğularak, şehit olmalarına rağmen vatanımızı koruma adına yapılması gerekeni yaptılar. Vatanı sahipsiz bırakmadılar. Ülkemizin geleceği uğruna o sıkıntılı anlarda 90 bini aşkın vatan evladımız, askerimiz Allahuekber Dağlarında Sarıkamış´ta Vatanımızın her bir karışını kollama ve koruma adına şehit düştüler. O dönemde her bir noktada etrafı sarılmış kuşatılmış, vatanımız istilaya uğramıştı. Canımız kanımız pahasına vatanımızın ülkemizin topraklarını müdafaa ettik. Allahuekber Dağlarında yaşanan o elim hadisede bunlardan biridir. Ama neticede sonuçta 90 bin şehidi vermemize rağmen, asla ve asla sahipsiz bırakmadılar."

14-15 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR

 Şube Başkanı Murat Şahin, "20-40 yaşında değil, 14-15 yaşındaki çocuklar adeta orada büyükleştiler, o yaşlarda vatanı koruma sorumluluğunu aldılar. Orada şehit olan vatan evlatları o hatıralarıyla birlikte bir emaneti de bize bıraktılar,  şehit oldular ama bu mukaddes vatanı hiçbir şekilde düşmana vermediler, o emaneti bize verdiler bizde geleceğe bu emaneti aynı şekilde aktaracağız. Haçlı ittifakının değişik kılıflar içerisinde değişik piyonlar kullanarak ister adı PKK, KCK, DEAŞ, MLTKP, DHKPC, FETÖ/PDY piyonlarına karşı, bizde ecdadın vefakârlığının karşılığı olarak, canımız ve kanımız pahasına aldığımız emaneti gelecek kuşaklara götüreceğiz." dedi.

105 YIL ÖNCE YAŞANDI

Atalarının bu toprakların vatan olması için tarif edilemez bedel ödediğini anlatan Şahin,  "Bundan 105 yıl önceki günleri duydukça bugünlere şükrediyoruz. Ordusuz devlet olmaz, ordu olacak ki devlet olsun. Ordumuzu her koşula daha iyi hazırlamamız lazım, geleceğin ne olacağı belli olmaz." dedi. Yeni nesillerin yaşanan olaylardan ders çıkarıp bayrak, vatan sevgisini ön planda tutması gerektiğini dile getiren Şahin, "Yeni nesle bayrak sevgisini aşılamamız lazım. Bayraksız devlet, milletsiz bayrak olmaz. Bu ilkelerle büyümüşüz, bu ilkeler için canlarımızı vermişiz, bu karların içinde donmuşuz. Dedelerimizin kahramanlıklarının peşinden gitmemiz, onlar kadar fedakarlık yapmamız, göğüs gerip birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım."



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli