Anahtar Kelimeler: Vatandaş dolardan vazgeçiyor

Vatandaş dolardan vazgeçiyor!

Vatandaş dolardan vazgeçiyor!

Vatandaş dolardan vazgeçiyor!

Vatandaştan destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolar´daki yükseliş sonrası iş adamlarına ´Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısının üzerine tüm ülkede olduğu gibi Kırıkkale´de de vatandaşlarda döviz bürolarında dolarlarını TL´ye cevirdiler.

TL´YE GEÇİYORLAR

Dolarlarını, Türk Lirası´na çevirmek isteyen vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.  Kırıkkale´de bulanan vatandaşlarda döviz bürolarında dolarlarını TL´ye cevirdiler. Türkiye´nin 2023 hedeflerine ilerleyişini yargı kumpaslarıyla, sokak kalkışmalarıyla, son olarak ise darbe girişimiyle durduramayan karanlık odaklar, ekonomiyi zayıflatmak için harekete geçti. Ancak bu kirli oyunu da boşa çıkaran vatandaş, tercihini Türk Lirası´ndan yana kullandı Vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.

HERKES DOLAR SATIYOR

Pek çok vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmaya başladı. Kırıkkale´de bulunan döviz büroları ve kuyumcular yaptıkları açıklamada, ülke genelinde başlayan dolar bozdurma kampanyasını çok olumlu bulduklarını, vatandaşların kampanyaya ilgi gösterdiğini söylediler. Herkesi döviz bozdurmaya davet eden döviz büroları ve kuyumcular, ?Ülke genelinde halkın dövizini bozdurup, Türk Lirası´nda kalma kampanyası dolar bozdurmalarını arttırdı? dedi.

ESNAFTAN TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolar´daki yükseliş sonrası iş adamlarına ´Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısının ardından ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de esnaf çağrıya duyarsız kalmayarak çeşitli kampanyalar düzenledi. Kırıkkale´nin en eski kuru temizlemecilerinden Granti Kuru Temizleme Sahibi Metin Kılıç, 100 dola bozdurana kuru temizleme bedava olduğunu açıkladı,  hac umre sektöründe hizmet gösteren İpekci şirketler gurubu ise sadece TL üzerinden çalışacaklarını belirtti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false