Anahtar Kelimeler: ceza geldi

Ve ilk ceza geldi!

Ve ilk ceza geldi!

Ve ilk ceza geldi!

2 yıl 1 ay hapis cezası aldı!

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) üye olma suçlamasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

FETÖ DAVASINDA HÜKÜM!

Kırıkkale´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) üye olma suçlamasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yusuf Bayındır ve avukatı katıldı. Kimlik tespitinin ardından sanığa hakkındaki iddia ve suçlama hatırlatıldı. Bayındır savunmasında, üzerine atılı suçlamaları reddederek, cep telefonuna ByLock programı indirmediğini ve kullanmadığını, terör örgütüyle hiçbir ilişkisi olmadığını savunarak tahliyesini istedi.

SUÇSUZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, "örgütün hiyerarşisinde yer almamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçlamasından ve yurt dışında bulunan FETÖ okuluna para gönderdiği tespit edilen Bayındır´ı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarı değerlendirilen sanığın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verildi. Diğer bir davada aynı suçlamayla yargılanan tutuklu sanık polis memuru Mustafa K. de Bolu´dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Mustafa K, ByLock indirmediğini ve kullanmadığını ileri sürerek suçsuz olduğunu ve beraatını istedi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli