Anahtar Kelimeler: imzalar atıldı

Ve imzalar atıldı

Ve imzalar atıldı

Ve imzalar atıldı

Haydi hayırlı olsun

Kırıkkale´nin sosyo-ekonomik gelişimine büyük katkısı olması beklenen Yeşil Vadi Projesi için, Kırıkkale Yahşihan - Hacıballı Köyü ile Ankara - Kırıkkale karayolu arası Kızılırmak nehri yatak tanzimi yapılması işinde imzalar atıldı.

PROJENİN İLK ADIMI OLACAK

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından 30.10.2015 tarihinde ihalesi yapılan ve Yerelde Kırıkkale Yeşilvadi Projesi olarak ifade edilen Kırıkkale Yahşihan-Hacıballı Köyü İle Ankara - Kırıkkale karayolu arası Kızılırmak nehri yatak tanzimi işi, 16 Aralık 2015 tarihinde DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici Ahmet Atalar arasında imzalandı. Kırıkkale ilinin uzun süredir gündeminde olan Yeşilvadi projesinin ilk adımı olacak bu çalışmanın ardından ilgili Kurumlarca yapılması beklenen diğer rekreasyon projeleriyle birlikte;  Kırıkkale halkının turizm, kültür, spor ve ticaret gibi hizmetlerle buluşturulması sağlanacak.

DÜZENLEMELER YAPILACAK

İşin kapsamında, Kırıkkale ili Yahşihan ilçesi Hacıbalı Köyünün (Kırıkkale-Ankara eski karayolu üzerinde bulunan köprü ile yeni yapılan yol üzerinde bulunan diğer köprü arasındaki bölüme) alt kısmından geçmekte olan Kızılırmak yatağı, yapılacak olan kazı-dolgu imalatları ile 50 m´lik sabit bir genişliğe kavuşturulacak. Yatak şevlerine sağlı sollu olmak üzere 2.550 metre boyunca taş tahkimat yapılacak ve yine 2.550 metre boyunca sağlı sollu servis yolları yapılacak.

KIRIKKALE İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

İmzanın Kırıkkale´ye hayırlı olması temennisinde bulunan DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ?Ankara iline yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumuyla Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi, hem Ankara hem Kırıkkale hem de Doğu ve Karadeniz´e seyahat etmekte olan tüm vatandaşlarımıza; doğayla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturmuş olacaktır. Oluşacak olan bu bölge, Kırıkkale ilinin cazibe merkezi haline gelecek ve bölgenin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false