Anahtar Kelimeler: Vekiller toplantı yaptı

Vekiller toplantı yaptı

Vekiller toplantı yaptı

Vekiller toplantı yaptı

Özel açıklamalarda bulundular

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Cuma günleri geleneksel hale gelen ?Nöbetçi Vekil´ uygulaması kapsamında parti binasında vatandaşlarla bir araya geldi. Can yaptığı açıklamada Başkan Ahmet Davutoğlu´na vermiş oldukları 8 dosyanın takipçisi olacaklarını uzun uzun anlattı.

YİNE YATIRIM TEKRARI

Parti binasında vatandaşlarla bir araya gelen vekiller, halkın sorunlarını dinleyerek çözüm bulma gayretinde oldular. Toplantıya vekiller ile birlikte İl Başkanı Mürsel Akçay ve partililer hazır bulundu. İlk sözü alan Milletvekili Can, Kırıkkale´nin bu yıl içerisinde Yüksek Hızlı Tren, Otoban Projesi, Yeşil Vadi, Tuz Fabrikası ve MKEK´nin savunma sanayi alanında her yıl olduğu gibi bu yılda da istihdam, gelişme ve modernizasyon gibi konuları tekrarladı.

2018 PROGRAMI

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu´na projelerin yer aldığı 8 maddelik bir dosya sunduğunu belirten Can, ?Ankara-Delice Otobanı ile ilgili talebimizi ilettik. Kırıkkale-Ankara arası artık kaldırmıyor. Başbakanımız Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´a talimat verdi. 2016 yılında proje ihalesi tamamlanacak ve proje 2018 yılında tamamlanmış olacak. Ayrıca Kozan-Adana arasındaki otoban Türkiye´nin en önemli üç otobanı olacak?

BİTMEYEN DEĞERLENDİRME

Delice´deki kaya tuzu rafinerisi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Can, ?Dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız Kırıkkale´de bir açıklama yapmıştı. Biz 3 vekil olarak bu olayın üzerine gittik ve takipçisi olduk. Başbakanımız gerekli talimatları verdi, Vali Ali Kolat´tan konuyla ilgili dosyamızı aldık. Orada kesinlikle doğalgaz depolama istasyonu yapılacak. Tuz rafinerisi ile ilgili değerlendirmeler sürüyor. Sıkıntıları gidererek takipçisi olacağız?

GÖÇ VERMEYİN TALİMATI

MKEK ile ilgili girişimlerinin olduğunu vurgulayan Can, ?Kırıkkale en çok şehit veren illerden birisiyiz. Ankara´ya yakın olması sebebiyle göç veren illerinde başında geliyoruz. MKEK´nin yeniden yapılandırılması ve ciddi derecede yatırım almasına rağmen ilerleme yaşanmamasına bağlı olarak, Başbakanımız Savunma Bakanımıza gerekli talimatları verdi. MKEK´nin daha modernizasyon ve istihdama yönelik ciddi çalışmalar için talimatlar verildi? ifadesinde bulundu.

8 BİN UZMAN MEMUR OLACAK

İstifa eden uzman çavuşlara değinen Milletvekili Can, ?İstifa eden uzman çavuşlar 2 yıl geçtiği zaman memur olabiliyorlardı. 2 yıl geçtikten sonra istifa edenler memuriyete atanabiliyorlar. Bu sadece Mahalli İdarelere has bir olay. Kamu kurumları alamıyor. Bu konudaki sıkıntılarımızı dile getirdik. Bütün milletvekillerimizde destek verdi. Yaklaşık 8 bin kişi boşta. İnşallah bu olayı takip ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz? dedi.

SULU TARIM AÇIKLAMASI

Kırıkkale´deki Sulu Tarım ile ilgili çalışmalarını Başbakan Ahmet Davutoğlu´na ilettiklerini belirten Can, ?Biz bir sanayi kentiyiz fakat aynı zamanda da tarım kentiyiz. Bu manada Veysel Eroğlu ile ilgili görüştük. Bu manada ciddi çalışmalarımız var. Kırıkkale Irmak kasabasında bulunan Demiryollarından Zonguldak arası sinyalizasyonunun yüzde 80´i bitirildi, yüzde 20´si kaldı. Kırıkkale hem otobanıyla, hem hız treniyle ciddi derecede bir kavşak olma özelliğini pekiştirecek? diye konuştu.

DEDİKODUYU BİTİRDİK

Yaklaşım 2,5 aydır TBMM´nde olduklarını söyleyen Milletvekili Abdullah Öztürk, ?3 vekilimiz ile Kırıkkale´yi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bütün vekillerimiz bizi örnek alıyor. Bizler dedikoduya son vererek birlik ve beraberlik içerisinde Kırıkkale için çalışıyoruz. Ayrıca her zaman söylediğimiz gibi yine söylüyoruz. MKEK Kırıkkale´nin olmazsa olmazıdır? dedi.

KOLAY GELECEK

Bu dönemin farklı bir dönem olduğunu söyleyen Milletvekili Mehmet Demir ise; ?Halkımızın bürokrasiyi çok iyi çalıştırması gerekiyor. Allah izin verirse 3 vekilimiz ile birlikte hizmetler Kırıkkale´ye daha kolay gelecek. İlimizin bizlere karşı yoğun bir teveccühü var. Birlikteliğimiz güzel bir şekilde devam ediyor. Bizler Kırıkkale için ve sizlerin isteklerini yerine getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz?

SEYİRCİ KALMADI

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ise genel merkezlerinin vermiş olduğu talepler doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ?Bayırbucak Türkmenleri için bir yardım kampanyası başlattık. Allah razı olsun Kırıkkale halkımızda bu konuya seyirci kalmadı. Cumhuriyet Meydanı´na bir çadır kurarak burada yardımlarımızı topluyoruz. Allah´ın izni ile toplanan yardımları en kısa sürede Bayırbucak Türkmenlerimize ileteceğiz? dedi. Yapılan konuşmaların ardından vekiller halkın sorunlarını dinledi.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli