Anahtar Kelimeler: Vekillerden sert açıklamalar

Vekillerden sert açıklamalar

Vekillerden sert açıklamalar

Vekillerden sert açıklamalar

?Bunlara darağacı bile az!?

Türkiye genelinde darbe girişimine yönelik AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri haber sitemize özel açıklamalarda bulunarak darbecileri sert bir dille eleştirdiler, millete ise teşekkür ettiler.

MİLLET TAVİZ VERMEDİ

Darbe girişimine yönelik olarak açıklamalarda bulunan AK Pati Kırıkkale Milletvekili Abdullah Ötürk, yaşanan olaya ve darbecilere tepki göstererek, milletin sağduyusuna ise teşekkür etti. Öztürk, ?Sandıkta iktidarı yenemeyenler, Türkiye´nin geleceğine güvenlik güçlerimizi kullanarak müdahale emek istediler. Ancak milletimiz buna engel oldu. Yaşanmaması gereken bir durumdu. Ölenlere rahmet diliyorum. Türkiye önemli bir badire atlattı. İhtilalden artık eser kalmadı diyorduk ama varmış. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, milletimizin kararlılığı darbecilere taviz vermedi.

BUNLARI AŞACAĞIZ

Bana göre en önemlisi de buydu. Kırıkkale´de sabaha kadar milletimiz tepkisini ortaya koydu. Türkiye´nin her tarafında aynı tepki vardı. Çok şükür, bunu da atlattık. Bundan sonra Türkiye´de yeni bir dönem başlayacak. Kırıkkale´ye, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bize güç verdiler. Demokrasinin yanında oldular. Muhalefete de teşekkür ediyorum. Onlar da demokrasiye destek verdiklerini gösterdiler. Bu Türkiye için tarihi bir gündür. Acı olan bizim askerlerimizin, bizim milletimize tehdit etmesidir. Ama bunları aşacağız? dedi.

BUNLARA DARAĞACI AZ

AK Parti Milletvekili Mehmet Demir, çok sert bir açıklamada bulunarak, ?Bu darbecileri mahkum etmek yetmez, bunlara darağacı bile az gelir? dedi. Darbecilere yönelik tepkisini dile getiren ve bunlara karşı duran millete ise teşekkür eden Mehmet Demir, ?Bu büyük bir olaydır. Ama Türk Milleti bu işin de üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bu darbecilere gereken dersi milletimiz vermiştir ve devletimiz de verecektir. Bunu yapanların PKK´ya, terör örgütlerine bomba atması gerekirken, bunlar milletin meclisini bombalamışladır. Darağacı bile az gelir bunlara. Ben milletimize dirayetinden ötürü teşekkür ediyorum. Türkiye çok büyük bir badire atlattı? diye konuştu.

 BÜYÜK BADİRE ATLATILDI

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay´da darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi ve millete teşekkür etti. Akçay, ?Türkiye büyük bir olay yaşadı. Artık bitti diye düşünülen darbe girişimi oldu. Fakat milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile bu büyük badire atlatılmış oldu. Milletimize demokrasiye sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz? dedi.

 DARBE GİRİŞİMİ OLDU

Kırıkkale Belediye Bakanı Mehmet Saygılı da konuyla ilgili bir açıklamada bulunarak darbecilere tepkisini dile getirdi ve bunlara karşı duran millete ise teşekkür etti. Saygılı, ?Milletin iradesine engel olacak hiçbir güç yoktur. Darbe girişiminde bulunuldu. Ancak terör örgütü emellerine ulaşamadı. Milletimiz de iradesine sahip çıktı. İnşallah böyle bir şey bir daha yaşanmaz. Milletimize teşekkür ediyoruz? dedi.

BOMBA MECLİS´E ZARAR VERDİ

Darbe girişimini duyduktan sonra geceyi Kırıkkale´de Cumhuriyet Meydanı´nda geçiren milletvekilleri, günün ilk saatleri ile birlikte Ankara´ya gittiler. İl Başkanı Mürsel Akçay da Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve beraberindeki çok kalabalık bir toplulukla AK Parti Genel Merkezi´ne gitti. Sabah saatlerinde Meclis´e uğradığını söyleyen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Meclis´in Dikmek giriş kapısına uçaktan atılan bir bombanın isabet ettiğini ve binaya zarar verdiğini söyledi. Bombanın yandaki bir binaya düştüğü ve Meclis´e fazla zarar vermediğini, ancak yine de hasarın büyük olduğunu belirtti. Vekiller, belediye başkanları ve partililer günü Ankara´da geçirdiler



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu