Anahtar Kelimeler: Vekillerimiz yemin etti

Vekillerimiz yemin etti

Vekillerimiz yemin etti

Vekillerimiz yemin etti

 

25. dönem başladı…    

TBMM'nin 25'inci dönemi Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Seyit Ahmet Göçer ve 550 Milletvekilinin yemini ile dün başladı. 25'inci döneme yeni başkan seçilene kadar ise en yaşlı vekil olan Baykal başkanlık yaptı.

25. DÖNEM BAŞLADI

TBMM'nin 25.dönemi seçilen 550 milletvekilinin yeminiyle dün başladı.  Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can ve Seyit Ahmet Göçer'inde yer aldığı 25'inci döneme yeni başkan seçilinceye kadar en yaşlı milletvekili olan Deniz Baykal başkanlık yaptı. Baykal, görevi Cemil Çiçek'ten devraldıktan sonra milletvekilleri ve Meclis bürokratları ile Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu. TBMM Genel Kurulu, Geçici Başkan Baykal başkanlığında saat 15.00'te toplandı. Baykal'a, Başkanlık Divanı'nda en genç 6 milletvekili dönüşümlü olarak eşlik etti. Baykal, TBMM Genel Kurulu'nda ilk birleşimi açtıktan sonra önce kendisi yemin etti.  daha sonra milletvekilleri illerine göre ve alfabetik sırayla kürsüden ettiler.

 3 OTURUMLU OLDU

Meclis'in ilk birleşiminde başka bir konu görüşülmedi. İlk birleşimin üç oturum halinde ve gece geç saatlere kadar sürdü. Yemin töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında and içecek. Anayasa'ya göre milletvekilleri şu yemini etti: Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli