Anahtar Kelimeler: Verimlilik ödülü

Verimlilik ödülü aldı

Verimlilik ödülü aldı

MKE A.Ş.’nin 35 mm Kovan Üretim Prosesi Fosfat Operasyonu Kapasite Artırımı projesi ödüllendirildi.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

MKE A.Ş. 'nin 35 mm Kovan Üretim Prosesi Fosfat Operasyonu Kapasite Artırımı projesi ödüllendirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen 2023 Verimlilik Projeleri Ödül Töreninde Fabrikalarının büyük bir bölümü Kırıkkale’de bulunan MKE A.Ş. 35 mm Kovan Üretim Prosesi Fosfat Operasyonu Kapasite Artırımı projesi ile 2’ncilik ödülüne layık görüldü.

 

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından, verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımın artırılması amacıyla düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri sahiplerini buldu. Bilişim Vadisi'nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen 2023 Verimlilik Projeleri Ödül Töreninde ağırlıklı fabrikaları Kırıkkale’de bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) A.Ş., 35 mm Kovan Üretim Prosesi Fosfat Operasyonu Kapasite Artırımı projesi ile 2’ncilik ödülüne layık görüldü. MKE, MOD 125 Termobarik El Bombası Patlayıcı Dolum Prosesinin Süreç İyileştirilmesi projesi de finale kalarak ilk 100 içerisinde yerini aldı.

 

BAKAN BİLGİ VERDİ

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır “Verimlilikte yüzde 76'ya, üretimde yüzde 140'a varan artışın yanı sıra ürün maliyetinde yüzde 18 tasarruf sağladık. Elde edilen rakamlar, gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Önümüzdeki dönemde de 8 olan model fabrika sayımızı 14'e çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan işletmelerimizi destekleyecek yeni programları birer birer hayata geçiriyoruz. Bildiğiniz üzere KOSGEB bünyesinde Yalın Dönüşüm Desteği'ni duyurduk. Bu destekle işletmelerimizin yalın uygulamalara ilişkin sorun ve ihtiyaçlarını belirliyoruz, yol haritalarını oluşturuyor ve kabiliyetlerinin artırılmasına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

 

GELENEKSEL OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından; verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımın artırılması, verimlilik konusunda yürütülen projelerin kamuoyuna duyurulması, uygulanmış projelerin sağladığı yararların tanıtılması ve verimliliği artırma konusunda yürütülecek yeni projelerin teşvik edilmesini sağlamak amacına yönelik olarak her yıl “Verimlilik Proje Ödülleri” düzenleniyor. 2014 yılından bu yana her yıl gerçekleştirilen organizasyona gösterilen ilgi gün geçtikçe artıyor. Hem özel sektör işletmelerinin hem de kamu kurum ve kuruluşlarının başvuru yapabildiği yarışmada dereceye giren proje sahiplerine ödül veriliyor. Dereceye girenlerin ödülleri bu yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından verildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı