Anahtar Kelimeler: Yaban hayatına koruma

Yaban hayatına koruma

Yaban hayatına koruma

Yaban hayatına koruma

Bozkırın yaban hayatı korunuyor Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı Kırıkkale'de yaban hayatını koruma altına almak ve çetin kış aylarında doğada açlık tehlikesiyle karşı karşıya gelen hayvanlar için mücadele veriliyor.

 

 

KORUMA SAĞLANIYOR

Kırıkkale'de yaban hayatını koruma altına almak ve çetin kış aylarında doğada açlık tehlikesiyle karşı karşıya gelen hayvanlar için mücadele veriliyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü ekipleri, doğada yaşayan yaban hayvanları için 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Av koruma memurlarının mesaisi sabahın erken saatlerinde başlıyor. Ekipler, kaçak avcılara karşı doğadaki kanatlı ve yaban hayvanları korumak için arazide denetim yapıyor.

BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale'de, karacadan kekliğe yaban hayvan çeşitlerinin yoğun olduğu avlaklar bulunuyor. Kış mevsimi dolayısıyla da aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya gelen yaban hayvanları ve kanatlı hayvanlar için sulak alan çevrelerine, yol boylarına, ağaç diplerine ve fotokapan alanlarına yiyecek bırakıldı. Bu kış sezonunda kanatlı hayvanlar için doğaya 6 ton dene yem bırakılması hedefleniyor. Yaban hayvanlarını korumak ve popülasyonlarını takip etmek için dağlık ve kırsal alanlardaki 25 noktada fotokapan bulunuyor. Doğaya yem bırakma çalışmalarının kış mevsimi boyunca süreceği belirtildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli