Anahtar Kelimeler: fiyatı uçuyor!

Yağ fiyatı uçuyor!

Yağ fiyatı uçuyor!

Yağ fiyatlarındaki artış bir türlü önlenemiyor. Birkaç ay içerisinde yüzde yüz oranında zamlanan Ayçiçek yağı cep yakıyor.

FİYATI YÜKSELİYOR

Yağ fiyatlarındaki artış bir türlü önlenemiyor. Birkaç ay içerisinde yüzde yüz oranında zamlanan Ayçiçek yağı cep yakıyor. Halk durdurulamayan fiyat artışına tepki gösterirken, gıda sektörü temsilcileri ise zammın daha da geleceğini söyledi. Pandemi öncesi 18 litre Ayçiçeği yağı ortalama 110 lirayken şu anda 240 liraya yükseldi. Her geçen gün temel gıda ürünlerine gelen zam, düşük ücretle çalışan ve açlık sınırı altında yaşayan halkı kara kara düşündürüyor.

DAHA DA YÜKSELİR

Pandemiden önce 5 litre yağın fiyatının 30-35 lirayken şu anda 65-70 liraya kadar yükseldiğini söyleyen, Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan “Bu sürecin böyle devam etmesi yağ fiyatının daha da yükseleceğini gösteriyor. Yetkililerden yağ fiyatlarındaki artışın nedenlerini araştırmalarını istiyoruz. Yağ zamlarını imalatçı firmalar yapıyor. Döviz yükselse de alçalsa da yağ fiyatları değişmiyor''şeklinde konuştu.

FİYATI NEDEN DÜŞMÜYOR?

Esnafın da bu süreçte giderlerinin arttığını belirten Yurtdan, “Mesela asgari ücret, vergiler ve SGK gibi giderlerimiz arttı. Fabrikalar yağ fiyatlarındaki artışın nedenini hammaddenin olmamasından veya azaldığından kaynaklandığını söylüyor. Yükselen yağ fiyatlarının nedenini ilk başta fabrikalardan araştırsınlar. Önceleri fiyatlar dolar yükseliyor diye artardı, şimdi dolar düşüşte ama hiç kimse kalkıp fiyatları düşürmüyor. Bu konunun da araştırılmasını talep ediyoruz. Halk perişan haldedir. Yetkililerin yükselen yağ fiyatlarını düşürmelerini istiyoruz.” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli