Anahtar Kelimeler: Yağış bekleniyor

Yağış bekleniyor

Yağış bekleniyor

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik'e göre, Kırıkkale dahil olmak üzere Türkiye genelinde önümüzdeki dört gün boyunca yağışlar bekleniyor.

YAĞIŞ UYARISI GELDİ

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik'e göre, Kırıkkale dahil olmak üzere Türkiye genelinde önümüzdeki dört gün boyunca yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik'in verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde Kırıkkale dahil olmak üzere önümüzdeki dört gün boyunca yağışlar bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, ancak özellikle doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı da görülebilecek.

 

ÜLKE GENELİNDE VAR

Çelik, Türkiye'nin yeni bir yağışlı sistemin içine girdiğini belirtiyor ve bu sistemin önümüzdeki günlerde Ege bölgesinden başlayarak Doğu Anadolu'ya doğru ilerleyeceğini açıklıyor. Cuma ve Cumartesi günleri yağışlar aralıklarla devam edecek. Bu yağışlı hava sistemiyle birlikte sıcaklıklar hızla düşecek ve 5 ila 6 derece arasında azalacak. Dolayısıyla, yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına inecek.

 

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde de sıcaklık düşüşleri bekleniyor. Özellikle Cumartesi günü yağışların devam edeceği ve üç büyük şehirde sıcaklıklarda 6 ila 7 derecelik bir düşüş öngörülüyor. Hafta sonuna doğru Ankara'da en yüksek sıcaklıklar 8 ila 9 dereceye kadar düşecek. İzmir'deki en yüksek sıcaklıklar ise 16 ila 17 derece arasında seyredecek.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı