Yağmur ve dolu hayatı felç etti

Yağmur ve dolu hayatı felç etti

Yağmur ve dolu hayatı felç etti

Kırıkkale'de hayat durdu!

Kırıkkale merkez ve ilçelerinde yaklaşık bir saat süren yağmur ve dolu hayatı tam anlamıyla felce uğrattı. Sel suları nedeniyle bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. İş yeri sahipleri kendi imkanları ile suları boşaltırken, araçlarda sel suları yüzünden çalışamaz hale geldi.

SEL FELAKET OLDU

Kırıkkale`nin Zafer, Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerinin yanı sıra Millet Bulvarı, Sanayi, Gündoğdu ve Yenimahalle semtlerinde sel suları hasara yol açtı. Kırıkkale Belediyesi ekipleri, tıkanan kanalları açmak için çalışırken, Emniyet Müdürü Hasan Onar başta olmak üzere ekipler kent merkezinde trafiği kontrol altında tutmak için yoğun bir çalışma uyguladı. İşyeri sahipleri ve otomobil sürücüleri ise yağmur ve dolu ile birlikte alt yapı olmayan şehirde her zaman sel baskınlarının yaşandığını vurgularken, yetkililerin alt yapı çalışmalarına başlaması isteğinde bulundular.

BİR SAAT SÜRDÜ

Öğlen saatlerinde bir anda başlayan yağış şiddetini giderek artırdı. Yaklaşık bir saat süren yağış ara sıra dolu şeklinde görüldü. Yağmur ve dolu nedeniyle il merkezinde bir çok ev ve işyerini sel suları bastı. Yollar tamamen sel sularıyla doldu. Son yılların en şiddetli yağışını gören Kırıkkale'de hayat tamamen durdu. Sel suları o kadar şiddetliydi ki önüne ne kattıysa götürdü. Selin ardından hemen çalışma başlatıldı. İtfaiye  ekipleri zarar gören ev ve işyerlerine yetişmeye çalıştı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilik, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamada, İlimizde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Etkili olan sağanak yağış trafikte aksamalara neden oldu. Etkili sağanak yağış sebebiyle aksamaların yol açtığı bölgelere Valimiz Sayın Ali Kolat Başkanlığında oluşan ekip hemen müdahale ederek yürütülen çalışmaları da yerinde denetledi.

ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Bu amaçla Valimiz Sayın Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar'ın bulunduğu heyet, Kırıkkale Yahşihan Mezarlığı Bölgesindeki belediye ve emniyet yetkililerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek onlara talimatlar verdi. Ankara- Kayseri karayolu ile Ankara- Samsun karayolunda ve il merkezindeki ana arterlerde trafik akışı kontrollü bir şekilde sağlanmaya devam ediyor.”

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli