Anahtar Kelimeler: Yalana yalana!

Yalana bak yalana!

Yalana bak yalana!

Resmi rakam 460 kişi!

 

O diyor ki 5 bin kişi!

 

Yalanı resmi belge ile ortaya çıktı!

 

Kırıkkale’yi 8 yıl gerçekleştirmediği projelerle oyalayan ve şehrin yıllarını heba eden Belediye Başkanı Memhet Saygılı tepki çekmeye devam ediyor.

 

 

5 BİN KİŞİ YALANI

Kırıkkale’yi 8 yıl gerçekleştirmediği projelerle oyalayan ve şehrin yıllarını heba eden Belediye Başkanı Memhet Saygılı tepki çekmeye devam ediyor. Saygılı’nın tepki çeken son vukuatı ise Roketsan ile ilgili. Savunma Sanayii devlet yatırımı olarak Ankara ve Kırıkkale’de gerçekleştirilen yatırıma kendisinin yatırımıymış gibi sahip çıkmaya çalışan Saygılı, bu yatırım tamamlanınca en iyimser ihtimalle 5 bin kişilik istihdam sağlanacağını ileri sürüyor. 

 

TOPLAMDA 460 KİŞİ OLACAK

Ancak Saygılı’nın bu konuda tam anlamıyla yalan söylediğini Cumhurbaşkanlığı kararnamesi açıkça belirtiyor. Kararnameye göre Ankara ve Kırıkkale’de gerçekleştirilecek olan yatırımda öngörülen nitelikli personel sayısı 70 olarak belirlenirken, öngörülen ilave istihdam sayısı ise 390 kişi olarak görülüyor. Yani toplamda 460 kişinin çoğunluğunun elma dağda üçte birinin ise kırıkkalede istihdam edilmesi beklenen yere Saygılı’nın en iyimser rakamla 5 bin kişilik istihdam demesi “kuyruklu yalan” olarak niteleniyor.

 

İŞTE RESMİ AÇIKLAMA

Roketsan yatırımı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı resmi evrakında yatırım tüm detayları yer alıyor. İşte o detaylar:

Ankara ve Kırıkkale illerinde yapılacak olan Savunma Sistemleri Üretim Tesisi yatırımının yatırım yeri Ankara ve Kırıkkale illeri.

Yatırımın konusu, Savunma Sistemleri Üretimi.

Başlangıç tarihi 01.01.2021

Öngörülen nitelikli personel sayısı 70 kişi.

Öngörülen ilave istihdam sayısı 390 kişi.

Yatırımın cinsi, tevsi, ürün çeşitlendirme ve modernizasyon.

Öngörülen sabit yatırım tutarı 11.878.500.000 lira.

Yatırım süresi 6 yıl.

 

AÇIKLAMASINDA NE DİYOR?

Resmi açıklama bu şekilde olmasına rağmen, Başkan Saygılı, yerel ve ulusal basında yer alan açıklamalarında, “Şehrimiz için sınıf atlatacak bir proje olarak düşünüyorum" Türkiye'nin göz bebeği olacak bu yatırımın en kısa zamanda tamamlanarak, binlerce gence iş imkanı sağlayacağını aktaran Saygılı, şunları kaydetti: "Şehrimiz için sınıf atlatacak bir proje olarak düşünüyorum. Işıklar köyünden Ahılı köyü sınırına kadar gidiyor. 25 bin dönüm tamamlandı. Burası tamamlanınca HAVELSAN gibi Türkiye'nin önemli fabrikaları buraya gelecek ve buralardan yer isteyecek. Özellikle yan sanayiyi canlandıracak. En iyi iyimserlikle 5 bin kişinin çalışacağını düşünüyorum. Genel Müdürümüze şehrimize olan ilgileri için teşekkür ediyorum” diyor.

 

YATIRIM SÜRESİ YALANI

Başkan Saygılı’nın her işinde olduğu gibi bu işinde de konuyu çarpıtması dikkat çekerken, yalanı ise gözlerden kaçmadı. Yatırım konusunda da bugüne kadar hiç detay vermeyen Başkan Saygılı’nın yatırım miktarı, yatırım türü, yatırım süresi gibi konulara Haberkale ulaştı. Tamamlanmasına daha çok süre olan yatırımın sanki bir an önce olacakmış gibi de açıklamaları yerel ve ulusal basına yansıyan Saygılı’nın bir yalanı da Haberkale’nin ulaştığı ve yayınladığı belge ile ortaya çıkmış oldu. 2021 yılında başlayan yatırımın tamamlanma süresi 6 yıl olarak hesaplanmış. Bu duruma göre yatırımın en az 4 yıl daha devam etmesi bekleniyor. Yalanları, gerçekleştirmediği projelerle ilgili hiçbir konuya girmemesi, basından da bu konular gündeme gelecek diye sürekli kaçması dikkat çeken Başkan Saygılı’nın bu habere ne gibi bir açıklama yapacağı hatta yapmayacağı merak konusu!



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu