Anahtar Kelimeler: Yangın tatbikatı yaptılar

Yangın tatbikatı yaptılar

Yangın tatbikatı yaptılar

Yangın tatbikatı yaptılar

Kırıkkale Osmangazi Anadolu Lisesi Sivil Savunma Kulübü, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin desteği ile yangın tatbikatı yaptı.

Tahliye ile başladı

Kırıkkale Osmangazi Anadolu Lisesi Sivil Savunma Kulübü rehber öğretmeni Mehmet Gökyay´ın daveti üzerine gelen Kırıkkale Belediyesi itfaiye Amiri Koray Arslan, itfaiye başçavuşu Halil İbrahim Yurtseven ve beraberindeki itfaiye ekibi okul bahçesinde uygulamalı yangın tatbikatı yaptı. Tatbikatı öğrenciler, öğretmenler, okul İdarecileri ve personeli takip etti. Tatbikat, yangın alarmının çalması ve okulun süratli bir şekilde tahliye edilmesi ile başladı.

Teşekkür etti

Öğretmenleri nezaretinde okulu boşaltıp okul bahçesinde toplanan öğrenciler yanan bir tüpü ve katı yanıcıları nasıl söndüreceklerini izleyerek öğrendiler. Zaman zaman okul müdürü ve cesaretli öğrencilerin de denedikleri tatbikatı herkes merakla izledi. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Ekiplerince yangın çeşitleri, hangi yangın türüne nasıl müdahale edileceği, yangın anında paniğin çok tehlikeli olduğu, yangının nasıl haber verileceği ve yangın anında nasıl davranılacağı tatbikata katılan öğrenci ve öğretmenlere ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Okul Müdürü Mehmet Yeşilyurt katılımlarından ve desteklerinden dolayı Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekiplerine öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu