Anahtar Kelimeler: Yapılandırma anlatıldı

Yapılandırma anlatıldı

Yapılandırma anlatıldı

Yapılandırma anlatıldı

Muhasebecilere bilgi verildi

Kırıkkale Mühasebeciler Odası ile Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında Muhasebeciler odası konferans salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

SMMMO Kırıkkale Başkanı Ferman Aldemir, ?Devlete karşı sorumluluğu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu af yasasından faydalanmak bir nevi borçlu yaşamaktan kurtulmak anlamına gelir? dedi. Kırıkkale SMMM Odası Başkanı Ferman Aldemir, ?6736 Sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19.08.2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olup; Devlete karşı sorumluluğu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu af yasasından faydalanmak bir nevi borçlu yaşamaktan kurtulmak anlamına gelir.Dün defterdarlık ile valilik toplantı salonunda gerçekleştirdiğimiz toplantı bilgilendirme semineri niteliğinde olup vergi dairelerine olan vergi aslı ve gecikme faizleri ve vergi ziyai cezaları ile vergi aslına bağlı olmayan cezaların yapılandırılması hususunda detaylı bilgilendirme yapılmıştır.´´şeklinde konuştu.

SON GÜN 31 EKİM

Aldemir, ?Bugün ise Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile Odamızda düzenlenen toplantıda SGK kurumuna olan prim borçları ile cezaların yapılandırılması ve mükelleflerin bu yasadan yararlanmasını sağlamaktır. Bu hususta bizlere yardımcı olan ve odamızla diyalog içinde olan SGK İl müdürü Sayın veli Karacaköylü ve ekibine teşekkür ederiz. Dileğimiz herkesin bu yasadan yararlanması ve aynı zamanda taksitlerini aksatmadan ödeyebilmesidir. Bu yapılandırma 30.06.2016 tarihinden önceki borçlan kapsayacak olup son müracaat tarihinin 31 Ekim 2016 olduğu unutulmamalıdır.´´dedi.

İMKAN GETİRDİ

Kırıkkale SGK Müdürü İlhan Nebioğlu ise, ?Anılan kanunda kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkanı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, ihtilaf aşamasındaki borçların sulh yoluyla sonlandırılması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkanlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi ile 6552 sayılı kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması imkanları getirilmiştir? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false