Anahtar Kelimeler: Yardım Dosyasını Açıyoruz

Yardım(!) Dosyasını Açıyoruz!

Yardım(!) Dosyasını Açıyoruz!

Yardım(!) Dosyasını Açıyoruz!

Kırıkkale´de Köylere Yardım Götürme Birliği ile ilgili dosyayı açıyoruz. Birliğin adı karıştırılan usulsüzlükler artık ayyuka çıktı. İşte usulsüzlüklerle ilgili iddialar?

 

Usulsüzlük Olayı Mı?

Kırıkkale´de Köylere Yardım Götürme Birliği´nin adı bazı ihalelere karışmış gibi. Çünkü bu konuda bir çok iddia ve kamuoyunda söylenti dolaşıyor. İddialara göre bazı kurumlar ve kişiler, Birliği kullanarak hem usulsüzlük yapıyor ve hem de resmen para araklıyor. Gündeme gelen isimlerin tanıdık olması da dikkat çekiyor. Yapılan ihalelerdeki sorun ve sıkıntılar nedeniyle olay mahkemelik duruma gelmiş halde. Şimdilik iki köyle ilgili iddiaları gündeme getiriyoruz. Ancak Birliğin adının karıştırıldığı bir çok olay olduğu ileri sürülüyor.

 

İşdi O İddialar

İddiaya göre Cabatobası ve Hacıömersolaklısı köylerine yapılacak çalışmada sorunlar yaşandı. Bu iki köye kültür bakanlıgı vasıtasıyla para yardımı yapıldı.köylere  kaldırım ve parke taşı döşemesi yapılacaktı.ancak kültür müdürlügü parayı kendi insiyatifinde kullanınca olanlar oldu  Köylerden birinin işi yapıldı ancak diğerinin işinde sorun çıktı. Sorunun sebebi ise 50 bin liraya yapılacak olan işin sıkıntılı oldugunu gören muhtarın itirazı oldu  . İş de Özel İdare dururken, Kültür Bakanlığı´na bağlı Kültür Müdürlüğü üzerinden yapılması. Yine iddiaya göre kurumdaki B.K. isimli iktidara yakın tanıdık bir sima bu işi yürütmeye çalıştı.

 

Birbirlerini Suçluyorlar!

Köy muhtarının 50 bin liralık işe  itirazı üzerine iş askıda kaldı. Kaldırım ve parke döşeme işinin kurumdaki tanıdık kişi tarafından kendi istediği firmaya kaydırıldı. Bu yüzden de fiyat arttı. Muhtar ise bu duruma itiraz etti. İş şu anda ortada kalmış durumda. Hacıömersolaklısı köyünün işi yapılamadı. Ancak Cabatobası köyünün işi yapıldı. Kurumdaki kişi işe ?bizimle alakası yok? derken, aynı şeyi muhtar da söylüyor. Muhtar da ?Müdürlük yaptı? diyor.

 

Parada Sorun Mu Çıktı?

Köyün işi ortada kalmış durumda. İddialara göre iş, yandan bir firmaya verilerek fiyat artırılıp para kazanılacaktı. Ancak ortaya bir anlaşmazlık çıkınca hem iş yattı ve hem de para kazanılamadı. İş yapıldı muhatap yok . Şimdi deşifre olan hadiseyi kimse üzerine almak istemiyor. Birliğin işlerinde bu ve benzer durumların sıklıkla yaşandığı öne sürülüyor. Konuyla ilgili bir araştırma yapılarak vaziyetin ve pisliğin ortaya çıkacağı ifade ediliyor.



Mehmet ASLAN
14.02.2016 22:37:18
Az bile yazmışsın daha neler var neler.

  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli