Anahtar Kelimeler: Yardım bilgisi verdi

Yardım bilgisi verdi

Yardım bilgisi verdi

Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rukiye Eryılmaz, il genelinde yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

MÜDÜR AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rukiye Eryılmaz, il genelinde yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Yılmaz, 2023 yılı itibariyle 1546 vatandaşın Aile Eğitim Programı kapsamındaki eğitim hizmetlerinden faydalandırıldığını bildirdi. 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşların eğitimlere katılabileceğini ve bu kapsamda 2023 yılı itibariyle 1546 vatandaşın Aile Eğitim Programı kapsamındaki eğitim hizmetlerinden faydalandırıldığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından aile eğitimiyle ilgili temel ihtiyaçlar dikkate alınarak geliştirilen aile eğitimi ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık olmak üzere 5 alan 28 modülden oluşan Aile Eğitim Programı (AEP) 2012 yılında hayata geçirdi.

 

ÜCRETSİZ SUNULUYOR

Aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ve Sosyal Hizmet Merkezlerine müracaat ederek, 81 ilde birçok kurumda düzenlenen eğitimlere katılabiliyor. Ayrıca vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden ve Sosyal Hizmet Merkezlerinden ihtiyaç duydukları eğitimlerin açılması konusunda talepte bulunabiliyor. Eğitimler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerinde ücretsiz olarak sunulmakta.

 

FAYDALANIYORLAR

Aile ve Sosyal Hizmetler Kırıkkale İl Müdürü Rukiye Eryılmaz: “Aile Eğitim Programı kapsamında, Müdürlüğümüzde görev yapan meslek elemanı (psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı) personellerimiz tarafından; vatandaşlarımıza ücretsiz olarak aile eğitimleri düzenlemekteyiz. Ailelerin; eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmaları, aile içi etkileşimlerde yaşam kalitesinin artırılması, sahip oldukları kaynakları etkili şekilde yönetebilmeleri, karşılaşılabilecek risklere karşı önlemler alabilmeleri için katkıda bulunulması böylece sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına hizmet etmeyi amaçlamaktayız” dedi.  Rukiye Eryılmaz, 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşların eğitimlere katılabileceğini ve bu kapsamda 2023 yılı itibariyle 1546 vatandaşın Aile Eğitim Programı kapsamındaki eğitim hizmetlerinden faydalandırıldığını ifade etti. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı