Anahtar Kelimeler: Yarı tatili başladı

Yarı yıl tatili başladı

Yarı yıl tatili başladı

Yarı yıl tatili başladı

2019-2020 Öğretim Yılı birinci Yarı yılında il genelinde; Okul öncesinde 57 okul 4.409, Temel Eğitimde 154 okulda 29.544 Orta Öğretimde 61 okulda 14.137 öğrenci olmak üzere toplamda 272 okul/kurumda 48. 090 öğrenci örgün eğitimde birinci yarıyılı tamamlamış olup karnelerini aldı. Bu yıl karne töreni İsmail Üstüner İlkokulu´nda yapılırken Kırıkkale Vali Yarımcısı Sait Özkılınç ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi karneleri dağıttı.

GÜZEL BİR TATİL DİLİYORUM

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi , yaptığı açıklamada ?Saygıdeğer Öğretmenlerim, Meslektaşlarım, Öğrencilerinizin vatanını seven, saygılı, ahlaklı, milli ve manevi değerlere önem veren bireyler olarak yetişmeleri ve Bakanlığımızın Güçlü Yarınlar adına 2023 Eğitim Vizyonunu gerçekleştirmek adına bütün varlığınızla özverili bir şekilde çalıştığınızı gerek okul ziyaretlerim gerekse ilimizin kazandığı başarılar neticesinde görüyor ve daha iyi çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Bu konuda hepinize çok teşekkür ediyor, dinleneceğiniz ve eğleneceğiniz güzel bir tatil diliyorum.´´dedi.

NASİHAT ETTİLER

 Tüfekçi, ?Kıymetli Veliler, Okulu, sadece bilginin edinildiği bir kurum olarak görmek doğru değildir. Okul çocuğun, aile ortamından başka  çevresi ile uyum becerileri geliştireceği, kendi farklılıklarını tanıyacağı, toplu yaşama kurallarını uygulayacağı,  sorumluluk duygusu kazanacağı, vatan ve bayrak kavramlarını benimseyip iyi birer vatandaş olacakları, hak ve özgürlük sınırlarını öğrenecekleri sosyal bir ortamdır. Bu nedenle çocuklarımızı, zekâ gibi yeteneklerini ön plana çıkararak, başka çocuklarla kıyaslayarak ve olumsuz davranışlarını dile getirerek değil en başta onlara iyi örnek olarak, gösterdikleri gayreti takdir ederek, olaylara olumlu bakış açılarını destekleyerek, sosyal ilişkilerini güçlendirerek ve sorun çözme becerilerini geliştirerek, onların da duyguları olduğunu unutmadan sevgi ve saygıyla yaklaşarak hareket etmeliyiz. Tatilde çocukları ders çalışmaya zorlamak değil, arkadaşları ve akrabaları ile vakit geçirmelerini, enerjilerini atacakları aktivitelerde bulunmalarını sağlamak ikinci döneme en iyi hazırlık olacaktır. Hepinize saygılar sunuyor, çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz güzel ve keyifli vakitler diliyorum.´´

HEPİNİZE İYİ TATİLLER DİLİYORUM

?Sevgili Öğrenciler,  Bu dönem her biriniz okula gelip örnek davranışlar sergilediniz. Bilgi edinmek, kendinizi geliştirmek ve iyi bir insan olmak adına büyük emek verdiniz. Göstermiş olduğunuz gayretiniz ve elde ettiğiniz başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Dönem bitti ve hepiniz sergilediğiniz performans sonucunda karneler aldınız. Bu karnelerin, başarıya ulaşmak için yapmış olduğunuz planınızın göstergesi olduğunu unutmayın. İstemediğiniz gibi bir sonuca ulaşmamışsanız planlarınızı gözden geçirip eksikliklerinizi gidermeniz, disiplinli çalışma ilkesini benimsemeniz gerekmektedir.  Tatilinizi verimli ve eğlenceli geçirmeniz için Bakanlığımızın sizlerin seviyelerine göre düzenlediği "15 Tatilde 5 Deneyim" tatil görevini yerine getirmenin yanında tatil boyunca dinlenin, oyun oynayın, aileniz ve arkadaşlarınız ile güzel vakit geçirin, spor yapın, yeteneğinizin olduğu ve sevdiğiniz sosyal kurslara gidin ve bol bol kitap okuyun. Hepinize iyi tatiller diliyorum.´´dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli