Anahtar Kelimeler: şartına tepki

Yaş şartına tepki

Yaş şartına tepki

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemede 50 yaş sınırı olacağı şeklindeki haberlere tepki gösterdi.

 

TEPKİ AÇIKLAMASI YAPTI

TÜED Başkanı Zekeriya Aytekin, milyonlarca kişinin EYT kapsamında olduğunu ve bu insanların bir an evvel emekli olmayı beklediğini söyledi. Aytekin, “Emekliyi temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, hükümetin EYT düzenlemesi konusundaki çalışması memnuniyetle karşıladı. EYT düzenlemesinin kapsamına dair en net açıklamayı, Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin'den duyduk. Bakan Bey'in, 'Yaptığımız düzenleme herkesi kapsayan bir düzenleme, sınır koyan bir düzenleme değil' şeklindeki açıklamalarını önemsiyoruz.

 

YAŞ ŞARTI KALDIRILMALI

Bu açıklamaya rağmen son günlerde EYT düzenlemesinde 50 yaş sınırının getirileceği yönündeki haberleri şaşkınlıkla takip ediyoruz. Yetkililerden bu haberleri bir an önce yalanlamalarını bekliyoruz. Çünkü EYT zaten çalışanların yaş şartı sebebiyle emekli olamaması sonucu ortaya çıkan bir sorun. Bu sorunun tek ve kalıcı çözümü, yaş şartının tamamen kaldırılmasından geçer" dedi. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı