Anahtar Kelimeler: YAŞAMA STANDI

YAŞAMA YOL VER STANDI

YAŞAMA YOL VER STANDI

YAŞAMA YOL VER STANDI

Yaşama yol verin?

Yaşama yol ver kampanyası çerçevesinde vatandaşlarda farkında oluşturmak amacıyla Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü 112 il Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından Altunbilekler AVM ve Nur Camii çevresinde stant açıldı.

GEREKSİZ YERE ARAMAYIN

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeli tarafından Altunbilekler AVM ve Nur Cami çevresinde stant açıldı. Farkındalık oluşturma adına vatandaşlara ?´112 Acil çağrı hattının gereksiz yere aranmaması ve trafikte ambulansa yol verilmesi´´  konularında el broşürleri, araç kokusu ve araç vantuzlu çıkartmalar dağıtıldı. Etkinlikler kapsamında 112 Motosiklet Ambulanslarıyla da dikkat çekilerek Yaşama Yol Vermenin önemi anlatıldı.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Etkinlikle ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ?Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında; Sağlık Bakanlığımızın ?Yaşama Yol Ver? medya kampanyası ilimizde de faaliyetlerine tüm hızıyla devam etmektedir. 112 acil çağrı hattı; hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle, gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır.  

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Diğer bir hususta ambulansların acil vakalara ulaşılmasında önemli sıkıntılar yaşamasıdır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi veya verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. İlgilerinden ve katılımlarından dolayı tüm Kırıkkale halkına teşekkür ederiz? dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli